Curcan cu sos curry

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Curcan cu sos curry

Ingrediente

  • - piept de curcan
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - o mana de spanac
  • - 1 lingura curry
  • - 1o lingura turmeric
  • - sos de soia
  • - sos de peste
  • - 1 conserva de lapte de cocos
  • - 2 morcovi
  • - 1 lingura de ghimbir
  • - 1 lingura zahar brun
  • - 2-3 ardei rosii
  • - o cutiuta de pasta de tomate
  • - 1 lingura otet balsamic
  • - 1-2 ardei chilly
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se incepe prin a se curata pieptul de curcan si restul legumelor.

Curcanul se taie cubulete, morcovii se taie fasii, ghimbirul se poate da pe razatoare- eu l-am taiat in fasii subtiri ca si usturoiul, spanacul se poate lasa intreg, daca nu sunt foarte mari frunzele, ceapa o taiati cum va place voua si va puneti wok-ul la incalzit.

In wok, puneti uleti de masline si adaugati ceapa, usturoiul si ghmbirul; lasati sa se caleasca pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti cu otet balsamic. Adaugati o lingura sos de soia, o lingurita sos de peste (nu mai mult deoarece are o aroma foarte puternica si vreti sa ramaneti in bucatarie pentru a termina mancarea), o lingura zahar brun, pasta de tomate, sare, piper, chilly, curry si turmeric. Amestecati bine, dupa care adaugati ardeii, morcovii si curcanul. In acest moment o sa vi se para ca se ard toate ingredintele, dar credeti-ma, lasati-le sa se caleasca la foc mediu si veti observa ca lasa lichid suficient.

Cand morcovii devin moi, dar nu fierti complet, adaugati laptele de cocos si amestecati. Lasati sa fiarba pana cand carnea e fiarta si mai luati un morcov din cand in cand sa verificati daca si ei sunt fierti. Laptele de cocos incepe sa arate ca un sos si nu ca o supa, asa va puteti da seama daca se apropie de final.

Cand toate sunt fierte, se pun intr-un bol peste orez natur fiert cu o jumatate de lamie si cu putina sare.

Daca va place sa mancati cu betisoare va rog sa indrazniti :) in cazul meu a durat o eternitate, astfel ca am trecut la furculita pentru ca imi era foame.

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Paste cremoase la cuptor cu ton si masline
Bucataras.RO

Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Paste cremoase la cuptor cu ton si masline
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce