Se incepe prin a se curata pieptul de curcan si restul legumelor.
Curcanul se taie cubulete, morcovii se taie fasii, ghimbirul se poate da pe razatoare- eu l-am taiat in fasii subtiri ca si usturoiul, spanacul se poate lasa intreg, daca nu sunt foarte mari frunzele, ceapa o taiati cum va place voua si va puneti wok-ul la incalzit.
In wok, puneti uleti de masline si adaugati ceapa, usturoiul si ghmbirul; lasati sa se caleasca pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti cu otet balsamic. Adaugati o lingura sos de soia, o lingurita sos de peste (nu mai mult deoarece are o aroma foarte puternica si vreti sa ramaneti in bucatarie pentru a termina mancarea), o lingura zahar brun, pasta de tomate, sare, piper, chilly, curry si turmeric. Amestecati bine, dupa care adaugati ardeii, morcovii si curcanul. In acest moment o sa vi se para ca se ard toate ingredintele, dar credeti-ma, lasati-le sa se caleasca la foc mediu si veti observa ca lasa lichid suficient.
Cand morcovii devin moi, dar nu fierti complet, adaugati laptele de cocos si amestecati. Lasati sa fiarba pana cand carnea e fiarta si mai luati un morcov din cand in cand sa verificati daca si ei sunt fierti. Laptele de cocos incepe sa arate ca un sos si nu ca o supa, asa va puteti da seama daca se apropie de final.
Cand toate sunt fierte, se pun intr-un bol peste orez natur fiert cu o jumatate de lamie si cu putina sare.
Daca va place sa mancati cu betisoare va rog sa indrazniti :) in cazul meu a durat o eternitate, astfel ca am trecut la furculita pentru ca imi era foame.
Pofta buna sa aveti!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii