Se incepe prin a se curata pieptul de curcan si restul legumelor.
Curcanul se taie cubulete, morcovii se taie fasii, ghimbirul se poate da pe razatoare- eu l-am taiat in fasii subtiri ca si usturoiul, spanacul se poate lasa intreg, daca nu sunt foarte mari frunzele, ceapa o taiati cum va place voua si va puneti wok-ul la incalzit.
In wok, puneti uleti de masline si adaugati ceapa, usturoiul si ghmbirul; lasati sa se caleasca pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti cu otet balsamic. Adaugati o lingura sos de soia, o lingurita sos de peste (nu mai mult deoarece are o aroma foarte puternica si vreti sa ramaneti in bucatarie pentru a termina mancarea), o lingura zahar brun, pasta de tomate, sare, piper, chilly, curry si turmeric. Amestecati bine, dupa care adaugati ardeii, morcovii si curcanul. In acest moment o sa vi se para ca se ard toate ingredintele, dar credeti-ma, lasati-le sa se caleasca la foc mediu si veti observa ca lasa lichid suficient.
Cand morcovii devin moi, dar nu fierti complet, adaugati laptele de cocos si amestecati. Lasati sa fiarba pana cand carnea e fiarta si mai luati un morcov din cand in cand sa verificati daca si ei sunt fierti. Laptele de cocos incepe sa arate ca un sos si nu ca o supa, asa va puteti da seama daca se apropie de final.
Cand toate sunt fierte, se pun intr-un bol peste orez natur fiert cu o jumatate de lamie si cu putina sare.
Daca va place sa mancati cu betisoare va rog sa indrazniti :) in cazul meu a durat o eternitate, astfel ca am trecut la furculita pentru ca imi era foame.
Pofta buna sa aveti!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii