Cubulete de cotlet si bacon cu arpagic si mazare

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Cubulete de cotlet si bacon cu arpagic si mazare

Ingrediente

  • - 450 g boabe de mazare congelata
  • - 300-400 g smantana
  • - 250 g cotlet fara os, taiat cubulete
  • - 250 g arpagic
  • - 2 linguri otet balsamic
  • - 300 g bacon, taiat bastonase
  • - 1 cana supa de pui / legume / apa
  • - 2 linguri faina/amidon
  • -2 linguri unt
  • - ulei
  • - 2-3 catei de usturoi, trecuti prin presa
  • - sare
  • - piper, proaspat macinat
  • - boia
  • - ½ legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Curatati arpagicul ca aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/cum_se_curata_arpagicul-12722
Prajiti baconul si cotletul in 1 lingura unt si putin ulei incins, pana ce sunt frumos rumenite. Adaugati supa si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta.
Dati deoparte.
Separat, caliti arpagicul scurs, in restul de unt si 2-3 linguri de ulei, pana ce este usor caramelizat, amestecand des.
Adaugati otetul balsamic si lasati pe foc pana cand arpagicul este facut.
La sfarsit, adaugati usturoiul, boiaua si sotati inca 1 min.
Puneti arpagicul si mazarea peste carne si aduceti la punctul de fierbere.
Intre timp, diluati faina/amidonul cu putina apa, amestecati cu smantana si turnati-o in vasul cu legume si carne.
Lasati pe foc mic, amestecand des, pana ce sosul este legat.
La sfarsit, condimentati cu sare, piper, dupa gust si adaugati patrunjelul verde.

Serviti cat este cald, presarat cu patrunjel verde, tocat marunt ( optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc