Cous-cous

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cous-cous

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • feliati si batuti ca ptr snitele
  • 1 cana de apa cu cous-cous (boabe mari)
  • 7-8 florete broccoli
  • morcovi (dupa dorinta)
  • sare
  • piper
  • sos soia (optional)
  • busuioc uscat dupa dorinta
  • ulei pentru uns gratarul (plita, tigaie)
  • 1-2 catei de usturoi (optional)
  • ulei de coconut (vegetal, masline)
  • vegeta (cine vrea)

Mod de preparare

Se pune pe foc o oala cu apa si sare si putin ulei. Pana incepe sa fiarba apa se feliaza carnea de pui si se bate, se sareaza si se pipereaza dupa gust. In alta oala se pune apa si o sita deasupra (daca nu aveti steamer sau daca aveti o cantitate mai mica de legume si nu vreti sa folositi aparatul ptr asta).

Cand apa incepe sa fiarba se pune in sita morcovii taiati bucati de 2 cm lungime si floretele de broccoli, se pune capac si se lasa la abur pana sant destui de moi morcovii.

Intre timp apa sarata incepe sa fiarba, se pune cous-cous-ul si vegeta (cine foloseste) si se fierbe 7 minute.

La sfarsit se adauga busuiocul (daca folositi) usturoiul, piper. Se ia de pe foc, se strecoara. Se tine cous-cous-ul la cald.

Se pregateste plita electrica (se poate folosi tigaie de teflon, sau tigaie /gratar), se unge cu ulei (eu am folosit ulei de coconut), se pun feliile de carne. Se prajesc pe o parte si pe alta, pana devin aurii, se scot pe o farfurie.

Cous-cous-ul se pune intr-o tigaie, se pune putin sos de soia peste el, se amesteca (la cald ptr 1 minut). Se aseaza pe o farfurie 2 linguri de cous-cous, 2 feliute de carne si cateva legume fierte la aburi.

O mancare destul de usoara, nu prea calorica usor de facut si rapida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Piersici
3
Dulciuri

Piersici

Piersici
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Bucataras.RO

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post