Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Ingrediente

  • 5 cotlete de porc ,taiate de cca 1 cm grosime,
  • 400 g amestec de legume congelate,
  • 200 g kaizer,un ardei rosu,
  • o ceapa rosie,
  • marar verde,
  • un ou,
  • ulei de masline,
  • sare piper,amestec de legume deshidratate,
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor,maghiran,piper,oregano,dafin),
  • boia dulce sau picanta(dupa gustul fiecaruia),
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 2-3 frunze de dafin,
  • un paharel de vin alb,sec,
  • 10 scobitori de bambus

Mod de preparare

1.Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara ,cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la partea de jos,fara a o taia(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2.Se curata, ceapa se taie marunt,Ardeiul spalat si curata de cotor si samburi ,se feliaza,kaizerul se taie in bucatele mai groase(cca 1 cm).
Se incinge un strop de ulei si se calesc un pic,la inceput kaizerul apoi ceapa si ardeiul,se inabusa bine acoperite cu un capac ,dar intai se sareaza si pipereaza,se condimenteaza dupa gust.Dupa ce scade tot lichidul lasat ,dam tigaia la o parte si lasam sa se raceasca un pic apoi adaugam oul batut si presaram mararul verde taiat marunt.
3,Cu ajutorul unei linguri,umplem fiecare cotlet in parte apoi pe fiecare ii prindem partea taiata cu cate 2 scobitori.
Le asezam unul langa altul in tava mai inalta,le stropim cu ulei de masine,deasupra lor presaram usturoiul feliat marunt,legumele deshidratate,condimentele uscate,boiaua,sare,piper,adaugam vinul si completam cu apa pana aproate de capetele cotletelor.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor,cca 30-40 minute,luam folia si mai lasam cotletele sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au rumenit,mai scoatem din zeama lasata oprind numai de 2 degete in tava,indepartam scobitorile cat este carnea fierbinte si servim cu o garnitura de cartofi sau orez.Daca le lasam sa se raceasca ,le feliem si putem servi ca si aperitiv
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Placinta cu spanac, urda si crema de branza
Bucataras.RO

Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Imi place mult sa fac astfel de placinte sarate cu branzeturi, pentru ca ai mei le adora si sunt practice de luat si la...

Placinta cu spanac, urda si crema de branza
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere