Cotlete de porc, marinate in melasa de rodie

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc, marinate in melasa de rodie

Ingrediente

  • 9 cotlete de porc
  • 2 linguri melasa de rodie
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingura ulei de susan
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 catei usturoi
  • 4 crengute de cimbru
  • Piper mozaic
  • Pentru salata :
  • 1 varza chinezeasca
  • 1 castravete Fabio
  • 2 morcovi
  • 1 rodie
  • Patrunjel
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o punga, se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie intr-un bol impreuna cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul si piperul proaspat macinat, usturoiul strivit, cimbrul si se amesteca bine. Sosul obtinut se toarna peste cotlete, se inchide punga si se da la rece pentru minim 30 de minute. Cu cat sta mai mult la marinat, carnea cu atat devine mai aromata si mai frageda.
Se frig cotletele pe grill, circa 3-5 minute pe o parte, iar cand se intorc pe partea cealalta 2-3 minute.
Dupa ce se frig cotletele, se lasa putin la odihnit ca sa ramana suculente.

Pregatim salata astfel:
Tocam marunt varzza chinezeasca, dam morcovul pe razatoare, taiem castravetele rondele.
Amestecam maioneza cu iaurtul si zeama de lamiae, condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam sosul obtinut peste salata, presaram patrunjel tocat marunt si amestecam. La final, adaugam rodie.
Servim cotletele impreuna cu salata.
Pofta buna !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)