Cotlete de porc, marinate in melasa de rodie

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc, marinate in melasa de rodie

Ingrediente

  • 9 cotlete de porc
  • 2 linguri melasa de rodie
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingura ulei de susan
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 catei usturoi
  • 4 crengute de cimbru
  • Piper mozaic
  • Pentru salata :
  • 1 varza chinezeasca
  • 1 castravete Fabio
  • 2 morcovi
  • 1 rodie
  • Patrunjel
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o punga, se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie intr-un bol impreuna cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul si piperul proaspat macinat, usturoiul strivit, cimbrul si se amesteca bine. Sosul obtinut se toarna peste cotlete, se inchide punga si se da la rece pentru minim 30 de minute. Cu cat sta mai mult la marinat, carnea cu atat devine mai aromata si mai frageda.
Se frig cotletele pe grill, circa 3-5 minute pe o parte, iar cand se intorc pe partea cealalta 2-3 minute.
Dupa ce se frig cotletele, se lasa putin la odihnit ca sa ramana suculente.

Pregatim salata astfel:
Tocam marunt varzza chinezeasca, dam morcovul pe razatoare, taiem castravetele rondele.
Amestecam maioneza cu iaurtul si zeama de lamiae, condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam sosul obtinut peste salata, presaram patrunjel tocat marunt si amestecam. La final, adaugam rodie.
Servim cotletele impreuna cu salata.
Pofta buna !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.