Pornind de la celebrul deja sos dulce-acrișor chinezesc, am încropit aceasta mancare la crock pot.
Mai întâi am asezonat cotletele, lasandu-le puțin deoparte. Ulterior le-am prajit puțin în ulei, pe ambele parti.
Între timp, am preparat sosul foarte rapid și simplu.
Am sotat ceapa, apoi usturoiul în puțin ulei, până s-au pătruns, am adăugat restul ingredientelor. Le-am fiert circa 5 minute, asezonand după gust. Pentru cine doreste mai dulce sau mai acrișor, se adaugă puțin zahăr brun sau oțet.
Inițial mă gândeam să pasez o parte din sos sau să toc bucățile de ananas mai mărunt, dar am preferat să se vadă în sos și să nu îi dau o tentă mai dulceaga decât era necesar.
Am pus în vasul crock-pot mai întâi carnea, apoi sosul și am lăsat totul să se facă încet, pe funcția " low", 4 ore.
Se poate pregăti la fel și la cuptor, însă timpul va fi mult redus la 30-40 de minute.
Poftă bună!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAndra Mihail ne invită la Ostropel de pui, acest fel de mâncare tradițional românesc cu pui suculent, sos de...
Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii