Pornind de la celebrul deja sos dulce-acrișor chinezesc, am încropit aceasta mancare la crock pot.
Mai întâi am asezonat cotletele, lasandu-le puțin deoparte. Ulterior le-am prajit puțin în ulei, pe ambele parti.
Între timp, am preparat sosul foarte rapid și simplu.
Am sotat ceapa, apoi usturoiul în puțin ulei, până s-au pătruns, am adăugat restul ingredientelor. Le-am fiert circa 5 minute, asezonand după gust. Pentru cine doreste mai dulce sau mai acrișor, se adaugă puțin zahăr brun sau oțet.
Inițial mă gândeam să pasez o parte din sos sau să toc bucățile de ananas mai mărunt, dar am preferat să se vadă în sos și să nu îi dau o tentă mai dulceaga decât era necesar.
Am pus în vasul crock-pot mai întâi carnea, apoi sosul și am lăsat totul să se facă încet, pe funcția " low", 4 ore.
Se poate pregăti la fel și la cuptor, însă timpul va fi mult redus la 30-40 de minute.
Poftă bună!
Cu toate ca n-am fost in forma zilele astea, nu m-a lasat sufletul sa nu intampin si eu primavara cu ceva dulce. Si cum eu...
Prajitura cu foi caramelRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii