Costite de Miel in Crusta de Fistic si Pireu de Anghinare

Complexitate
redusa
Costite de Miel in Crusta de Fistic si Pireu de Anghinare

Ingrediente

  • Pentru patru persoane:
  • - 8 costite de miel
  • - 100 grame de fistic decojit
  • - 15 g pecorino romano
  • - pesmet
  • - sare
  • - 2-3 linguri de mustar pe care eu le-am amestecat cu un strop de tabasco, un strop de salsa worchester
  • - 2 anghinare
  • - 1 cartof
  • - putin unt
  • - lapte
  • - 1 lingura de smantana sau branza de tip philadelphia
  • - ulei de masline extravirgin
  • - rozmarin proaspat

Mod de preparare

Am tras la tigaie pentru 2 minute anghinarele pe care intai le-am curatat eliminandu-le frunzele mai tari, varfurile petalelor si puful interior si le-am taiat felii pe care le-am pus in apa cu lamaie. Am adugat la anghinare un cartof curatat, spalat si taiat cubulete.

Am tras totul la tigaie, am sarat si am acoperit cu cupac. Dupa alte 2 minute am adaugat 2 polonice de apa calda (daca aveti supa de legume facuta de voi, in casa puteti adauga supa in loc de apa) si am last pe foc mic. Intre timp am curatat carnea de miel si am taiat costitele de care aveam nevoie.

Le-am sarat usor si le-am tras la tigaie cu un fir de ulei si o ramura de rozmarin cate 3-4 minute pe parte, depinde si de marimea costitelor.

Le-am uns apoi cu mustarul pregatit asa cum v-am scris in ingrediente. Am tocat marunt cu un mixer fisticul si l-am amestecat cu pesmet si cu pecorino ras marunt.

Am trecut costicinele prin aceasta panature si le-am pus intr-o tipsie pe care am dat-o la cuptor la 180 grade, preincalzit pentru 4-5 minute.

Cand mi-a scazut apa de pe anghinare le-am pus impreuna cu cartoful intr-un pahar pentru mixat. Am adaugat putin unt, putin lapte si putina branza proaspata (eu robiola de data aceasta) si am frulat bine totul cu un mixer vertical, obtinand un pireu.

Am servit costitele pe un pat de pireu de anghinare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
2
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
5
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa