Costite de Miel in Crusta de Fistic si Pireu de Anghinare

Complexitate
redusa
Costite de Miel in Crusta de Fistic si Pireu de Anghinare

Ingrediente

  • Pentru patru persoane:
  • - 8 costite de miel
  • - 100 grame de fistic decojit
  • - 15 g pecorino romano
  • - pesmet
  • - sare
  • - 2-3 linguri de mustar pe care eu le-am amestecat cu un strop de tabasco, un strop de salsa worchester
  • - 2 anghinare
  • - 1 cartof
  • - putin unt
  • - lapte
  • - 1 lingura de smantana sau branza de tip philadelphia
  • - ulei de masline extravirgin
  • - rozmarin proaspat

Mod de preparare

Am tras la tigaie pentru 2 minute anghinarele pe care intai le-am curatat eliminandu-le frunzele mai tari, varfurile petalelor si puful interior si le-am taiat felii pe care le-am pus in apa cu lamaie. Am adugat la anghinare un cartof curatat, spalat si taiat cubulete.

Am tras totul la tigaie, am sarat si am acoperit cu cupac. Dupa alte 2 minute am adaugat 2 polonice de apa calda (daca aveti supa de legume facuta de voi, in casa puteti adauga supa in loc de apa) si am last pe foc mic. Intre timp am curatat carnea de miel si am taiat costitele de care aveam nevoie.

Le-am sarat usor si le-am tras la tigaie cu un fir de ulei si o ramura de rozmarin cate 3-4 minute pe parte, depinde si de marimea costitelor.

Le-am uns apoi cu mustarul pregatit asa cum v-am scris in ingrediente. Am tocat marunt cu un mixer fisticul si l-am amestecat cu pesmet si cu pecorino ras marunt.

Am trecut costicinele prin aceasta panature si le-am pus intr-o tipsie pe care am dat-o la cuptor la 180 grade, preincalzit pentru 4-5 minute.

Cand mi-a scazut apa de pe anghinare le-am pus impreuna cu cartoful intr-un pahar pentru mixat. Am adaugat putin unt, putin lapte si putina branza proaspata (eu robiola de data aceasta) si am frulat bine totul cu un mixer vertical, obtinand un pireu.

Am servit costitele pe un pat de pireu de anghinare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti