Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Ingrediente

  • aluat:
  • cca 300 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • condimente uscate, legume deshidratate fara sare
  • 2-3 linguri de iaurt
  • umplutura coltunasi:
  • o ceapa mica rosie
  • 250 g baby spanac verde proaspat
  • 200 g piept de pui tocat
  • ulei de masline
  • sare
  • legume deshidratate
  • un albus de ou
  • marar verde tocat
  • sosul alb:
  • 75 g unt
  • 3 linguri faina
  • 3-4 linguri smantana de gatit
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente, amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute. Intre timp pregatim umplutura.
Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.
Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem, daca nu, taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele. Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.
Preparam sosul topind in tigaie untul, apoi adaugam faina amestecand continuu, dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana. Saram si condimentam, dupa gust.
Asezam coltunasii in tavita, pe deasupra turnam sosul alb(eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas) si dam la cuptor, la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasa cca 25 minute. Se scoate tavita din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Se consuma simplu cu sosul de pe ei sau mai putem adauga smantana deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura Valurile Dunarii
4
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi. A fost foarte bun aluatul si este pentru prima data, cand framant cozonacul pentru...

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie