-Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde,se lasa sa fiarba doua trei clocote,apoi cu o lingura se ia spuma de deasupra si se arunca.Se pun radacinoasele tocate marunt,ceapa tocata,mixul de gogosari,o lingura de sare rasa,cartofii curatati si taiati cubulete si se fierbe la foc potrivit pana cand sunt fierte toate.Carnea de miel fierbe foarte repede daca mielul este asa cam de vreo 10 kg.Este bine sa se fiarba si cartofii sa se sfarame un pic sa dea consistenta ciorbei.Se adauga bors,sare daca mai trebuie,se lasa sa clocoteasca pret de vreo cinci minute apoi se opreste focul.
-Intr-un vas se mixeaza ouale,se adauga smantana si usturoiul facut mujdei,se omogenizeaza,se ia cu polonicul ciorba din oala si se adauga putin cate putin peste compozitie,amestecand mereu sa nu se taie smantana,apoi se toarna in oala si se amesteca usor,se presoara patrunjel verde tocat si se serveste alaturi de ardei iuti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii