-Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde,se lasa sa fiarba doua trei clocote,apoi cu o lingura se ia spuma de deasupra si se arunca.Se pun radacinoasele tocate marunt,ceapa tocata,mixul de gogosari,o lingura de sare rasa,cartofii curatati si taiati cubulete si se fierbe la foc potrivit pana cand sunt fierte toate.Carnea de miel fierbe foarte repede daca mielul este asa cam de vreo 10 kg.Este bine sa se fiarba si cartofii sa se sfarame un pic sa dea consistenta ciorbei.Se adauga bors,sare daca mai trebuie,se lasa sa clocoteasca pret de vreo cinci minute apoi se opreste focul.
-Intr-un vas se mixeaza ouale,se adauga smantana si usturoiul facut mujdei,se omogenizeaza,se ia cu polonicul ciorba din oala si se adauga putin cate putin peste compozitie,amestecand mereu sa nu se taie smantana,apoi se toarna in oala si se amesteca usor,se presoara patrunjel verde tocat si se serveste alaturi de ardei iuti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii