Spalam toate organele de porc, slanina si carnea slaba, le punem in cazan adaugam moarea, cimbru, foile de dafin, ardeii iuti si fierbem toate bucatile la foc moale pret de o ora si jumatateL
Le scoatem dupa ce au fiert si le lasam la racit si le dam prin masina de tocat de preferinta o masina de 15 sau 22.
Calim ceapa tocata marunt, amestecam cu carnea data prin masina, sare piper si cimbru dupa gust.
Luam o cana cu supa din ceaun si stropim toata compozitia si o framantam bine.
In putina apa calda muiem timp de 10 min prapurul ca sa se poata intinde la maxim.
Avem de pregatit tava in care se va coace, o ungem cu grasime de porc, asezam prapurul jumatate in tava, jumatate in afara tavii, asternem din compozitie in tava de doua degete grosime, aplatizam toata suprafata tavii, si tragem prapurul din afara tavii peste compozitia din tava.
Se inveleste bine si se da la coptor o jumatate de ora (180 gradeP pina cand se desprinde de marginea tavii.
Este un preparat al sarbatorilor de iarna care ar fi in stare sa scoata si mortii din morminte
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii