Chisca Moldoveneasca

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Chisca Moldoveneasca

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare (cumparate de la supermarket)
  • un ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1,5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • O cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput, spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.
Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare, cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.
Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie; dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.
Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.
Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.
Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.
Intr-un lighean incapator, am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.
Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.
Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare, deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.
Intr-o oala mare, punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba, punem carnatii si ii lasam cca. 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti, se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.
Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert negresa cu pere, merisoare si chili
Bucataras.RO

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

O prajitura delicioasa  plina de savoare. O puteti pregati cu orice fructe si merge foarte repede. Poate fi coapta mai...

Desert negresa cu pere, merisoare si chili
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui