Ceafa de porc coapta incet, cu sos de legume, piureuri de cartofi si morcovi

Postat pe: 27-04-2017
(0)

Ingrediente

4 cefe de porc cu os
3 morcovi medii
3 tije de telina Apio
1 ceapă roșie medie
2 cepe verzi
150 ml vin Marsala
200 ml apă plus extra ( sau mai bine supă de legume, eu însă nu am avut)
sare, 1 lingura plus extra
piper după gust
11 căței de usturoi
2 linguri ketchup
2 linguri pastă de ardei
1 linguriță cu vârf de muștar iute cu boabe
1 linguriță cu vârf de chimen
1 linguriță cu vârf de boia afumată
1 linguriță de pudră de chili
2 crengute de rozmarin
1/2 rădăcină de pătrunjel
3 foi de dafin
150 ml smantana de gatit
30 grame unt
4 linguri ulei plus extra
o oala de fontă cu capac
Pentru piureul de morcovi:
3 morcovi medii
Sare, piper, după gust
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță nucsoara
2 linguri suc de portocale proaspăt stors
3,4 linguri lapte amestecat cu smantana de gatit
20 grame unt gras
Pentru piureul de cartofi:
3 cartofi mari
3, 4 linguri de lapte amestecat cu smantana de gatit
Sare, piper, nucsoara, după gust
20 de grame unt gras
Pentru dressingul de marar:
1 legătură marar
50 ml ulei de măsline
Sare, piper după gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Cefele de porc se asezoneaza cu sare, piper și se prajesc în 4 linguri ulei, câte 4 minute pe fiecare parte.
Legumele se toacă bucăți mai mari, ceapa roșie julien.
Condimentele, rozmarinul( fără tulpina mai groasă), usturoiul maruntit, se amestecă într-un mojar, până rezultă o pastă, nu foarte fină.
În uleiul în care am prăjit carnea, se calesc cepele 5 minute, se adaugă legumele tocate, o lingura sare, se calesc încă 5 minute, pasta de condimente, foile de dafin, se mai lasă 3 minute, amestecând des, apoi se stinge totul cu vin, se lasă să se mai evapore 5 minute, se adaugă apa sau supa care trebuie să treacă de legume, apoi carnea. Se completează cu apă, în așa fel încât, cel puțin jumătate din carne să stea în sosul format.
Se acoperă oala cu capac si se fierbe totul o oră, iar la jumătatea timpului de fierbere, se întoarce carnea în sos.
Se scoate apoi carnea și frunzele de dafin afară din oală.
Legumele se pasează cu mixerul vertical, se dau printr-o sită fină pentru a rezulta un sos care se mai lungeste cu smantana de gatit, circa 150 ml și la care se mai adaugă 30 grame unt.
Sosul se mai fierbe 2 minute.
Pentru piureuri, atât cartofii, cât și morcovii se feliaza, se pun la fiert în apă sărată, în recipiente diferite, se fierb 15, 20 de minute.
Cartofii se pasează cu un pasator de legume, morcovii cu mixerul vertical, fiecare piure rezultat se asezoneaza după gust, cu condimentele pregătite, se adaugă unt, lapte combinat cu restul de smantana lichida rămasă de la sosul de legume.
Se prepară dressingul de marar, pasand toate ingredientele.
Se așază pe o farfurie piureurile cu ajutorul unor sprituri de patiserie, friptura cu sosul de legume și dressingul.
Este o rețetă proprie, foarte gustoasă!
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ceafa de porc coapta incet, cu sos de legume, piureuri de cartofi si morcovi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ceafa de porc coapta incet, cu sos de legume, piureuri de ...