Ceafa de porc cu piure in culori

Postat pe: 19-08-2018
(0)

Ingrediente

4 morcovi
300 gr conopida
300 gr brocoli
100 gr unt
3 linguri smantana
1 lingurita sare
3 catei de usturoi
4 bucati ceafa de porc
1 plic condimente pentru gratar 23 gr. Delikat, 100% natural.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

4 portii


Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare; se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si mixeaza pe rand.
Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o lingura de smantana, un varf de cutit de sare, un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios, la fel se procedeaza cu brocoli, conopida si se obtine piure in trei culori, alb, verde si portocaliu.

Se presara peste fiecare fleica de ceafa de porc, delikat condimente pentru gratar, se stropesc cu ulei de masline, se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora, dupa care se pun in tigaia gril.

Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit, se mai pune cate o bucatica mica de unt. Untul are proprietatea de a fragezi fleica.

Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi cu piure in culori. Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ceafa de porc cu piure in culori" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ceafa de porc cu piure in culori