Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare; se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si mixeaza pe rand.
Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o lingura de smantana, un varf de cutit de sare, un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios, la fel se procedeaza cu brocoli, conopida si se obtine piure in trei culori, alb, verde si portocaliu.
Se presara peste fiecare fleica de ceafa de porc, delikat condimente pentru gratar, se stropesc cu ulei de masline, se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora, dupa care se pun in tigaia gril.
Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit, se mai pune cate o bucatica mica de unt. Untul are proprietatea de a fragezi fleica.
Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi cu piure in culori. Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.
Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii