Ceafa de porc cu piure in culori

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Ceafa de porc cu piure in culori

Ingrediente

  • -4 morcovi
  • -300 gr conopida
  • -300 gr brocoli
  • -100 gr unt
  • -3 linguri smantana
  • -1 lingurita sare
  • -3 catei de usturoi
  • -4 bucati ceafa de porc
  • -1 plic condimente pentru gratar 23 gr. Delikat, 100% natural.

Mod de preparare


Se curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare; se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la verificare. Se clatesc si mixeaza pe rand.
Se pune la mixat morcovul, 30 gr unt, o lingura de smantana, un varf de cutit de sare, un catel de usturoi si se mixeaza pana se obtine un piure fin si delicios, la fel se procedeaza cu brocoli, conopida si se obtine piure in trei culori, alb, verde si portocaliu.

Se presara peste fiecare fleica de ceafa de porc, delikat condimente pentru gratar, se stropesc cu ulei de masline, se pun una peste alta si se lasa sa se marineze pret de o jumatate de ora, dupa care se pun in tigaia gril.

Se pune cate o bucatica de unt peste fiecare fleica si se lasa la rumenit circa cinci minute, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 4 minute la rumenit, se mai pune cate o bucatica mica de unt. Untul are proprietatea de a fragezi fleica.

Se opreste focul si se pune un capac peste tigaie si se lasa sa se racoreasca, dupa care se poate servi cu piure in culori. Eu am pus piure-ul in jumatati de gogosari din gradina mea.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Conserva de Fasole Verde
4
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Parteneri
Desert prajitura cu crema de lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de lamaie

"Retete de suflet" O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara.

Desert prajitura cu crema de lamaie
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia