Ceafa De Mistret Cu Legume

Complexitate
redusa
Ceafa De Mistret Cu Legume

Ingrediente

  • 1 kg ceafa mistret (se poate folosi la fel de bine si ceafa de porc
  • cotlet sau pulpa)
  • 100 gr untura (sau 150 ml ulei)
  • 2 morcovi mai mari ( 150 gr )
  • 1 radacina patrunjel
  • 30 gr telina
  • 3 cepe (cca 100 gr)
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin alb sec sau demisec
  • 1 litru supa de carne (2 cuburi de supa dizolvate intr-un l de apa)
  • 300 ml smantana
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • faina
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita mustar dulce (daca nu aveti folositi cel clasic la care adaugati 1/2 lingurita zahar)

Mod de preparare

Carnea se taie felii de grosimea unui deget. Se sareaza, pipereaza si se presara cu un pic de faina pe ambele parti. Untura se pune la incins si carnea se prajeste la foc iute pe ambele parti. Se scoate intr-un alt vas si pe untura ramasa calim ceapa razuita impreuna cu morcovii, patrunjelul si telina razuita. Se stinge totul cu 200 ml vin si 200 ml supa dupa care se toarna peste carne.

Se adauga si restul de supa peste se adauga 2 foi dafin, coaja razuita de la 1/2 de lamaie si piper macinat. Se fierbe sub capac pana carnea se inmoaie ( daca mai e nevoie se mai adauga apa sau supa).

Cand carnea este fiarta adaugam peste urmatorul amestec : 1 lingurita de mustar dulce se amesteca cu zeama de la 1/2 lamaie si cu 300 ml smantana. Se toarna peste carne si se potriveste de gust cu sare si se pune si 1/2 legatura patrunjel tocat lasand sa dea un clocot.

Se serveste cu garnitura de orez, dar la fel de bine se potriveste si cartofii pireu sau cei natur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Budinca flan spumoasa
Bucataras.RO

Budinca flan spumoasa

Un desert deosebit de bun si deloc dulce.

Budinca flan spumoasa
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola