Cartofi gratinati cu cotlet de porc si sos de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii :
  • - 12 cartofi de marime potrivita
  • - 400 gr cotlet de porc
  • - 1 conserva de ciuperci
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. In oala in care fierb cartofii se pune sare dupa gust. Dupa ce se fierb – se pot intepa usor cu o furculita pentru a se vedea daca sunt gata fierti – se lasa sa se raceasca circa 30 minute apoi se curata de coaja si se taie felii ca si chipsurile; feliile sa fie mai groase nu subtiri ca si chipsurile. Intr-o tigaie se pune putin ulei, nu se pune mult ulei pentru ca nu facem cartofi prajiti si se pun feliile de cartofi la prajit circa 15 minute, pana prin o culoare galbuie, iar cand prind putina crusta pe o parte se intorc pe cealalta parte cu o paleta de bucatarie.

Cotletul de porc se taie felii se sareaza si pipereaza, dupa gust si se pune pe gratarul incins dinainte la facut. Dupa 7-8 minute se intoarce pe partea cealalta si tot asa pana se face bine pe ambele parti.
Cotletul de porc se poate face prajit si in ulei dar mai inainte de a fi pus in tigaie, dupa ce este sarat si piperat se da prin putina faina alba pentru a avea un gust mai bun.

Pentru sos se ia 50gr de faina, 2 linguritte de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, conserva de ciuperci, sare si piper. Daca ciupercile sunt intregi se taie toate felii. Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacare amestecind mereu pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Se trage tigaia de pe foc se adauga ceapa si se amesteca un minut. Se stinge cu apa din conserva de ciuperci, se pun ciupercile si se pune iar pe foc si se amesteca sa nu se faca cocoloase si apoi se toarna peste mancarea pentru care a fost pregatit.

POFTA MARE !!!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Vinete evantai
Bucataras.RO

Vinete evantai

Vinete evantai
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti