Cartofi gratinati cu cotlet de porc si sos de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii :
  • - 12 cartofi de marime potrivita
  • - 400 gr cotlet de porc
  • - 1 conserva de ciuperci
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. In oala in care fierb cartofii se pune sare dupa gust. Dupa ce se fierb – se pot intepa usor cu o furculita pentru a se vedea daca sunt gata fierti – se lasa sa se raceasca circa 30 minute apoi se curata de coaja si se taie felii ca si chipsurile; feliile sa fie mai groase nu subtiri ca si chipsurile. Intr-o tigaie se pune putin ulei, nu se pune mult ulei pentru ca nu facem cartofi prajiti si se pun feliile de cartofi la prajit circa 15 minute, pana prin o culoare galbuie, iar cand prind putina crusta pe o parte se intorc pe cealalta parte cu o paleta de bucatarie.

Cotletul de porc se taie felii se sareaza si pipereaza, dupa gust si se pune pe gratarul incins dinainte la facut. Dupa 7-8 minute se intoarce pe partea cealalta si tot asa pana se face bine pe ambele parti.
Cotletul de porc se poate face prajit si in ulei dar mai inainte de a fi pus in tigaie, dupa ce este sarat si piperat se da prin putina faina alba pentru a avea un gust mai bun.

Pentru sos se ia 50gr de faina, 2 linguritte de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, conserva de ciuperci, sare si piper. Daca ciupercile sunt intregi se taie toate felii. Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacare amestecind mereu pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Se trage tigaia de pe foc se adauga ceapa si se amesteca un minut. Se stinge cu apa din conserva de ciuperci, se pun ciupercile si se pune iar pe foc si se amesteca sa nu se faca cocoloase si apoi se toarna peste mancarea pentru care a fost pregatit.

POFTA MARE !!!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
2
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Ajvar- Pasta de Ardei Iute
3
Sosuri

Ajvar- Pasta de Ardei Iute

Ajvar- Pasta de Ardei Iute
Placinta Armaneasca
4
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
5
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați
Bucataras.RO

Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați

Zilele trecute, adică mai bine spus miercuri seară, când am ajuns acasă, TataZmeu, m-a întâmpinat cu un zâmbet larg :D...

Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia