Cartofi gratinati cu cotlet de porc si sos de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii :
  • - 12 cartofi de marime potrivita
  • - 400 gr cotlet de porc
  • - 1 conserva de ciuperci
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. In oala in care fierb cartofii se pune sare dupa gust. Dupa ce se fierb – se pot intepa usor cu o furculita pentru a se vedea daca sunt gata fierti – se lasa sa se raceasca circa 30 minute apoi se curata de coaja si se taie felii ca si chipsurile; feliile sa fie mai groase nu subtiri ca si chipsurile. Intr-o tigaie se pune putin ulei, nu se pune mult ulei pentru ca nu facem cartofi prajiti si se pun feliile de cartofi la prajit circa 15 minute, pana prin o culoare galbuie, iar cand prind putina crusta pe o parte se intorc pe cealalta parte cu o paleta de bucatarie.

Cotletul de porc se taie felii se sareaza si pipereaza, dupa gust si se pune pe gratarul incins dinainte la facut. Dupa 7-8 minute se intoarce pe partea cealalta si tot asa pana se face bine pe ambele parti.
Cotletul de porc se poate face prajit si in ulei dar mai inainte de a fi pus in tigaie, dupa ce este sarat si piperat se da prin putina faina alba pentru a avea un gust mai bun.

Pentru sos se ia 50gr de faina, 2 linguritte de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, conserva de ciuperci, sare si piper. Daca ciupercile sunt intregi se taie toate felii. Faina se prajeste la foc mic nu direct pe flacare amestecind mereu pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Se trage tigaia de pe foc se adauga ceapa si se amesteca un minut. Se stinge cu apa din conserva de ciuperci, se pun ciupercile si se pune iar pe foc si se amesteca sa nu se faca cocoloase si apoi se toarna peste mancarea pentru care a fost pregatit.

POFTA MARE !!!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie