Fierbeti carnatii in apa, 2- 3 clocote, scoateti si lasati la zvantat. Prajiti-i apoi in ulei, pe ambele parti, pana capata o culoare maro- aurie. Scoateti, dati deoparte si pastrati la cald. Curatati si spalati bine, in mai multe ape, frunzele de spanac.
Lasati-le la infuzat, 3 min, intr-o oala cu capac, in apa clocotita cu sare. Scurgeti, pastrand o parte din zeama si treceti imediat spanacul sub un jet de apa rece. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. Tocati grosier.
Separat, fierbeti in apa sarata, 20 min, cartofii curatati si taiati cubulete. Scurgeti si pasati imediat, adaugand smantana (optional), untul si laptele cald. Amestecati cu usturoiul, spanacul si atata zeama in care a fiert acesta, cat sa obtineti consistenta dorita la piure.
Condimentati cu sare, piper, nucsoara pudra (optional), dupa gust.
Serviti cald alaturi de carnatii prajiti si o salata de sezon.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCeva bun pentru micul dejun. Eu le-am umplut cu omleta. Le puteti umplute cu ce doriti.
Cosulete umpluteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii