Carnati de casa

Postat pe: 27-12-2016
(0)

Ingrediente

5 kg pulpa si spata de porc,
500 g slanina,
400 g usturoi,
700 ml vin rosu,
sare,
piper,
cimbru,
intestine de porc,
masina de tocat carne si tulumba :P

Mod de preparare

PREGĂTIRE

02h

PORȚII

15 portii
Punem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si omogenizam compozitia. Clatim matele. Montam tulumba (accesoriul pentru facut carnati) la masina de tocat si o imbracam cu matul, adunandu-l pe tot la un loc. Umplem instestinul cu compozitia de carne, tragand usor de capatul liber, pe masura ce se umple, avand grija sa nu spergem carnatul cu o cantitate prea mare de amestec. Daca aveti unde, lasati carnatii sa se zvante macar cateva ore apoi ii puteti afuma. Noi am pus o mare parte la congelator si o parte sunt la afumat. :) Ii puteti praji/coace sau face la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carnati de casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carnati de casa