Ca sa nu fiu inoportun la o asa problema, procurarea capatanei revine celui ce o pregateste. Curatam capatana de piele, de par, de cheaguri de sange, taiem ciarnele daca este cazul. Asa intreaga cum este intr-un ceaun mare de tuci, pe pirostii, afara, o v-om fierbe 2 ore si jumatate pana in momentul in care carnea se va dezosa singura.
Scoatem capatana din tuci si o asezam pe un blat mare sa se raceasca. Curatam usturoiul (4-5 maciulii) il chisam bine dar fara sare, da-m prin razatoarea fina 1-2 radacini de hrean punem la indemana dafinul, piperulsi boiaua.
Toata capatana se va dezosa aruncand oasele. In mormanul cu carne de pe blat cautam ochii si limba. Dela ochi dam afara punctul negru, iar la limba dam deoparte pielita. In timpul asta pregatim si cuptorul. Din tuci luam supa ce a rezultat de la fierbere (numai supa limpede).
o cratita cu margini joase in care sa ne incapa toata carnea. Taiem carnea fasii de 2 cm de late, ochii ii lasam intregi, limba felii de 1 cm latime si facem un amestec intre carne, usturoi, hrean si boia.
Asezam in cratita adaugam sarea necesara, dafinulsi piperul, dupa care innecam carnea in supa cu un dest mai jos de nivelul carnii.
Aruncam cratita in cupteor pentru a desface lumea facuta si nefacuta a aromelor. Baga de sama: la un ffoc mai iute 12-15 minute, la foc moale 20 de minute pentru a nu deranja usturoiul si hreanul. Gurmanzi adunati-va.
Marar dupa pofta, Mujdei la troc, branza iute de acu 3 ani dar mai cu zgarcenie si o mamaliga care sa sature si cetele ceresti. Un toi de palinca sati omoare cariile dintre dinti iar dupa masa un ulcior cu babeasca neagra ar face ca si ingerii din cer sa ne invidieze.
Asa o fi? Si ma mai mir cum ca bunicii nostri bagau ata in ac la peste 90 de ani.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosNu vi se face cateodata pofta de un hamburger? Mie una da, dar sincera sa fiu incerc ca aceasta pofta sa nu fie mai mult de...
Hamburger pregatit in casaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii