Burger cu Chifla de Casa

Complexitate
redusa
Burger cu Chifla de Casa

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate face cu pui sau carne de vita
  • Pentru 4 portii:
  • 400 g pulpa de manzat sau 1 piept de pui dezosat (intreg)
  • 8 cartofi
  • 4 felii de gouda sau cheddar
  • 2 cepe
  • 20 g unt
  • rucolla sau salata verde
  • 5 linguri ulei masline
  • Sare si piper
  • 3 linguri patrunjel
  • 1/2 lingurita salvie uscata (optional)
  • 1/2 lingurita oregano uscat (optional)
  • 3 catei de usturoi
  • 4 chifle
  • ketchup (optional)

Mod de preparare

Reteta de chifle o gasiti aici.

Daca faceti cu carne de vita tocati aceasta foarte marunt intr-un blender sau robot de bucatarie si formati 4 bucati a cate 100 g fiecare in forma de burger. Pentru piept de pui taiati-l in 4 parti egale si bateti-l putin pana cand ajunge de o grosime egala.

Curatati cartofii si taiati-i bucati groase dupa cum doriti. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert si adaugati cartofii. In blender puneti patrunjel, salvie, oregano, usturoi, sare, piper si 3 linguri de ulei de masline.

Mixati pana cand devine o pasta. Fierbeti cartofii aproximativ 10 minute depinde cat de grosi sunt, apoi ii stoarceti (acestia trebuie sa isi mentina foarte bine forma). Intr-un bol turnati pasta cu patrunjel si amestecati dupa care transferati intr-o tava cu folie de aluminiu.

Asezonati carnea cu sare si piper pe ambele parti iar intr-o tigaie incalziti cu o lingura de ulei de masline, puneti cele 4 bucati de vita sau pui si prajiti la foc mare aproximativ 2 min pe fiecare parte. Luati apoi de pe foc.

Cand cartofii au stat 15-20 min la cuptor adaugati deasupra carnea si mai lasati inca 15 minute. Cepele taiati-le pestisor si intr-o tigaie pe foc mediu caliti in unt pana cand sunt moi si au culoare auriu deschis.
Taiati chiflele in jumatate si puneti pe fiecare ketchup, 1/4 ceapa calita, o bucata de carne, branza si putina rucolla sau salata. Serviti cu cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa