Boeuf Bourguignon (fara Vin)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Boeuf Bourguignon (fara Vin)

Ingrediente

  • -1 kil de carne de vita
  • - un pumn doua de sunca
  • - 3 morcovi
  • - o ceapa si o echalota (ceapa de apa)
  • - o cutie de ciuperci 250 gr
  • - 2 bucatele de usturoi
  • - eventual 2 linguri de faina
  • daca vreti sa o faceti cu vin
  • puneti 2/3 dintr-o sticla
  • eu am pus o supica de legume cu 2 lingurite de borsh magic
  • la mine unele ingrediente au disparut din poze, mare minune
  • am tot facut si sters intre timp din ele si am ramas cu astea, se intampla

Mod de preparare

Deci daca nu vreti sa fierbeti 3 ore la ea va sfatuiesc sa folositi o oala sub presiune, in care puneti un pic de ulei de masline si apoi caliti carnea un pic, o scoateti si puneti ceapa la calit in zeama care s-a scurs din carne, apoi puneti sunca, si lasati un piculet asa, adaugati morcovii si ciupercile, amestecati bine si apoi carnea de vita.

Dupa ce le amestecati si le condimentati cu sare, piper, puneti foi de dafin eventual, si acoperiti cu zeama (sau cu vin ) si puneti capacul la oala sub presiune si lasati la foc foarte mic, aproximativ 1.30-2 ore.

Daca nu vreti sa puneti la oala sub presiune ( cucta ) o puteti baga la cuptor, da acolo o sa aiba nevoie cam de 3 ore.

Carnea la final o sa devina foarteeeee frageda si sfaramicioasa.
Asta este un fel doar ( si cred cel mai rapid ) de a face boeuf bourguignon, sunt si altele mai complicate si cu alte ingrediente.


Se poate servi cu cartofi natur sau cu, cus-cus, sau cu ce doriti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider