Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Ingrediente

  • o bibilica
  • 400 gr carne tocata
  • umplutura de cirnati proaspeti
  • castane
  • curmale
  • ulei

Mod de preparare

Eu am cumparat carnea proaspata ca pentru umplutura de cirnati dar puteti sa o pregatiti singuri: 400 gr carne tocata, sare dupa gust si cca 50-60 ml vin alb sec, amestecati bine de tot, bateti carnea pina se incorporeaza vinul

Bibilica dupa ce a fost spalata daca nu a fost curatata bine de pene trebuie sa o scufundati in apa clocotita citeva secunde (cit numarati pina la 10 sau 20) apoi o puteti curata usor de toate penele cu o penseta sau chiar si cu mina. o frecati cu putin malai si apoi o spalati bine.

Pregatiti umplutura:
- Daca aveti castane proaspate sau congelate cu coaja: le curatati cu un cutit de coaja maronie pina cind ajungeti la pielita care inconjoara pulpa, le rasturnati intr-o oala cu apa care fierbe si le lasati cca un minut, apoi le scoateti in strecuratoare si le curatati de pielita una cite una.

- Daca aveti castane uscate le puneti la inmuiat cu o seara inainte se vor umfla si apoi le puteti curata pielita

Castanele le puteti fierbe in apa cu frunza de dafin si le puneti intregi in umplutura de carne de cirnat sau le taiati in sferturi cu un cutit si le puneti crude in umplutura, se vor coace oricum cit timp sta bibilica la cuptor.

Scoateti simburii de la curmale si le taiati in bucatele mici.
Carnea de cirnat care este deja aromatizata si sarata o amestecati cu castanele si curmalele.

Umpleti bibilica cu amestecul de carne, curmale si castane, inclusiv pe la git ca sa fie toata umpluta. Apoi coaseti pielea sau o prindeti cu ace de metal (cum am folosit eu) sau chiar cu scobitori.

Ungeti pielea pasarii cu ulei (nu prea mult pentru ca este oricum o pasare grasa) si o asezati in tava impreuna cu cartofii pregatiti dupa cum va plac voua. Sau o coaceti in tava separat, singura. Pina cind se trumeneste bine de tot, din cind in cind cu o lingura sau chiar cu pensula de silicon ungeti bibilica cu zeama pe care o lasa in tava.

Nu adaugati sare, umplutura din carne de carnat este deja destul de sarata.
Cantitatea de castane si curmale este la alegerea voastra puteti pune mai multe sau mai putine, eu am pus vreo 15 din fiecare. Puteti adauga si migdale, fistic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos