Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Ingrediente

  • o bibilica
  • 400 gr carne tocata
  • umplutura de cirnati proaspeti
  • castane
  • curmale
  • ulei

Mod de preparare

Eu am cumparat carnea proaspata ca pentru umplutura de cirnati dar puteti sa o pregatiti singuri: 400 gr carne tocata, sare dupa gust si cca 50-60 ml vin alb sec, amestecati bine de tot, bateti carnea pina se incorporeaza vinul

Bibilica dupa ce a fost spalata daca nu a fost curatata bine de pene trebuie sa o scufundati in apa clocotita citeva secunde (cit numarati pina la 10 sau 20) apoi o puteti curata usor de toate penele cu o penseta sau chiar si cu mina. o frecati cu putin malai si apoi o spalati bine.

Pregatiti umplutura:
- Daca aveti castane proaspate sau congelate cu coaja: le curatati cu un cutit de coaja maronie pina cind ajungeti la pielita care inconjoara pulpa, le rasturnati intr-o oala cu apa care fierbe si le lasati cca un minut, apoi le scoateti in strecuratoare si le curatati de pielita una cite una.

- Daca aveti castane uscate le puneti la inmuiat cu o seara inainte se vor umfla si apoi le puteti curata pielita

Castanele le puteti fierbe in apa cu frunza de dafin si le puneti intregi in umplutura de carne de cirnat sau le taiati in sferturi cu un cutit si le puneti crude in umplutura, se vor coace oricum cit timp sta bibilica la cuptor.

Scoateti simburii de la curmale si le taiati in bucatele mici.
Carnea de cirnat care este deja aromatizata si sarata o amestecati cu castanele si curmalele.

Umpleti bibilica cu amestecul de carne, curmale si castane, inclusiv pe la git ca sa fie toata umpluta. Apoi coaseti pielea sau o prindeti cu ace de metal (cum am folosit eu) sau chiar cu scobitori.

Ungeti pielea pasarii cu ulei (nu prea mult pentru ca este oricum o pasare grasa) si o asezati in tava impreuna cu cartofii pregatiti dupa cum va plac voua. Sau o coaceti in tava separat, singura. Pina cind se trumeneste bine de tot, din cind in cind cu o lingura sau chiar cu pensula de silicon ungeti bibilica cu zeama pe care o lasa in tava.

Nu adaugati sare, umplutura din carne de carnat este deja destul de sarata.
Cantitatea de castane si curmale este la alegerea voastra puteti pune mai multe sau mai putine, eu am pus vreo 15 din fiecare. Puteti adauga si migdale, fistic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti