Beef Bourgugnion

Complexitate
redusa
Beef Bourgugnion

Ingrediente

  • 1kg carne de vita pe care o taiem cubulete potrivite cam 4-5 cm
  • 250g bacon si acesta se taie cubulete
  • 1 morcov taiat rondele mai mari
  • o ceapa potrivita taiata felii
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri faina
  • Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 2-3 foi dafin
  • Cimbru
  • 600 ml supa de vita
  • 1-2 catei de usturoi zdrobit fin
  • 250 g ciuperci

Mod de preparare

Am incercat aceasta reteta dupa ce am vazut filmul Julie and Julia. Si in ciuda faptului ca in Paris am vazut aceasta reteta pe toate meniurile de la restaurante si nu am incercat-o.

Asa ca am hotarit sa incerc sa o fac si cu proxima ocazie sa o comand si la un restaurant sa fac o comparatie.

Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei, cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa sotam ceapa si morcovul putin, cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita pe care in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop.

Daca carnea nu e zvintata bine nu se va rumeni frumos.

Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor (eu am folosit o cratita
de tuci din Ro) si punem cele 2 linguri de faina, invirtim sa se acopere carnea cu faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Punem la cuptor cratita neacoperita la 230 grade c. cam 4 min, scoatem cratita invirtim din nou
si o mai dam 4 min la cuptor.

Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele:
Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
2-3 linguri pasta de rosii
2-3 foi dafin
Cimbru
600 ml supa de vita
1-2 catei de usturoi zdrobit fin
Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele, cuptorul il punem cam la 160 grade C, acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore.

Intre timp pregatim:
250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa
si vreo 15 -20 cepe mici (pearl onions) pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt.

Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate) se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul.

Se serveste cu ce garnitura doriti eu am servit cu cartofi natur.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
4
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Spirale cu stafide (reteta video)
Bucataras.RO

Spirale cu stafide (reteta video)

Va propun astazi o reteta foarte gustoasa de spirale cu stafide

Spirale cu stafide (reteta video)
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia