Beef Bourgugnion

Complexitate
redusa
Beef Bourgugnion

Ingrediente

  • 1kg carne de vita pe care o taiem cubulete potrivite cam 4-5 cm
  • 250g bacon si acesta se taie cubulete
  • 1 morcov taiat rondele mai mari
  • o ceapa potrivita taiata felii
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri faina
  • Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 2-3 foi dafin
  • Cimbru
  • 600 ml supa de vita
  • 1-2 catei de usturoi zdrobit fin
  • 250 g ciuperci

Mod de preparare

Am incercat aceasta reteta dupa ce am vazut filmul Julie and Julia. Si in ciuda faptului ca in Paris am vazut aceasta reteta pe toate meniurile de la restaurante si nu am incercat-o.

Asa ca am hotarit sa incerc sa o fac si cu proxima ocazie sa o comand si la un restaurant sa fac o comparatie.

Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei, cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa sotam ceapa si morcovul putin, cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita pe care in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop.

Daca carnea nu e zvintata bine nu se va rumeni frumos.

Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor (eu am folosit o cratita
de tuci din Ro) si punem cele 2 linguri de faina, invirtim sa se acopere carnea cu faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Punem la cuptor cratita neacoperita la 230 grade c. cam 4 min, scoatem cratita invirtim din nou
si o mai dam 4 min la cuptor.

Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele:
Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
2-3 linguri pasta de rosii
2-3 foi dafin
Cimbru
600 ml supa de vita
1-2 catei de usturoi zdrobit fin
Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele, cuptorul il punem cam la 160 grade C, acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore.

Intre timp pregatim:
250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa
si vreo 15 -20 cepe mici (pearl onions) pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt.

Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate) se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul.

Se serveste cu ce garnitura doriti eu am servit cu cartofi natur.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia