Arpacas cu Jumari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • arpacas 300 gr
  • jumari de porc 400 gr
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • ulei 70 ml

Mod de preparare

Se spala arpacasul cu 9 ape si se pune la fiert cu doua linguri de ulei si un praf de sare. aApa cam un litru este de ajuns. Curatam ceapa si o tocam marunt iar cu ajutorul unei tigai o aurim bine, punem jumarile sa se rumeneasca impreuna, asezonam cu sare si piper.

Cand boabele au sorbit toata apa din ceaun adaugam jumarile din tigaie mai lasam 5 min la foc dupa care dam ceaunul deoparte. Mentiune se face la toate fierturile de arpacas se foloseste numai ceaune de tuci pentru a nu se prinde de vas.
Este o reteta atipica pentru vremurile care le traim dar care in roport cu noul trend revine la moda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc