Ardei Umpluti II

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti II

Ingrediente

  • - 10- 14 ardei, functie de marime
  • - 500 g carne de porc macinata
  • - 500 g carne de vita macinata
  • - 1/2 cana orez
  • - 2 cepe
  • - 1- 2 oua
  • - 2 rosii, optional
  • - 4 linguri ulei
  • - 2 linguri faina
  • - 1/2 l bulion
  • - 1 lingurita zahar sau dupa gust
  • - 8- 10 linguri smantana sau iaurt gras
  • - 1 legatura marar verde, tocat marunt
  • - 1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • - sare
  • - piper
  • - smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Alegeti ardeii sa fie aproximativ de aceeasi marime, rotunzi si carnosi, spalati-i, curatati-i de seminte si cotoare si lasati-i la scurs cu gura in jos.

Caliti in putin ulei incins 1 ceapa tocata marunt si daca aveti carne ce urmeaza sa fie macinata acasa, treceti-o prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita si racita, iar daca o aveti gata macinata, doar adaugati-o.

Separat, opariti orezul spalat, 2- 3 min, in apa usor sarata, apoi puneti-l la scurs.

Amestecati intr-un bol carnea cu ceapa, orezul, jumatate din cantitatea de verdeata tocata, oul, sarea, piperul si umpleti ardeii fara sa indesati foarte tare.

Asezati-i intr-o cratita cu gura in sus punand deasupra fiecaruia cate o rondea de ardei si turnati peste ei sosul obtinut din: cealalta ceapa tocata si calita, la care adaugati faina, iar cand incepe sa se ingalbeneasca turnati bulionul (eventual putina apa), zaharul si lasati pe foc sa dea cateva clocote. La sfarsit adaugati smantana, omogenizati si luati imediat deoparte.

Turnati sosul peste ardei si dati cratita la cuptor, la foc mediu, circa 1 ora.

Asezati peste ardei rondele de rosii (optional), presarati restul de verdeata si dati din nou la cuptor pentru cateva minute pana ce rosiile incep usor sa se rumeneasca.

Serviti ardeii calzi cu sos si smantana deasupra (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
4
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Briose cu banane
Bucataras.RO

Briose cu banane

"Bunatati pentru colindatori"   O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D

Briose cu banane
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala