Varza Dulce Calita

Complexitate
redusa
Varza Dulce Calita

Ingrediente

  • 1 varza dulce, mare
  • 4 linguri de untura de casa (porc)
  • sare (dupa gust)
  • piper macinat
  • 10 boabe de piper
  • cimbru (optional)
  • boia (optional)

Mod de preparare

La reteta originala de varza calita nu se cere cimbru si nici boia de ardei, eu am pus doar pentru ca mi s-a cerut. Deci, se ia o varza mai mare si mai indesata, se curata de foile de deasupra, se spala bine, se scoate cotorul, se taie in patru, se mai spala inca odata apoi se taie fideluta.

Untura de porc se pune intr-o cratita pe foc si se lasa la topit. Pe masura ce taiem varza o adaugam in cratita peste untura. Avem grija ca sa mai invartim din cand in cand in varza. Dupa ce varza este toata taiata si pusa in cratita, ea incepe sa scada si sa mai lase apa.

Dar nu lasa suficient de multa, asa ca mai trebuie ca sa mai adaugam din cand in cand cate vreo 7-8 linguri de apa. Dregem de sare si piper, adaugam acuma si boabele de piper si lasam la foc mic. Nu trebuie sa uitam sa mai amestecam in ea.

La foc mic se prajeste incet, isi schimba culoarea si apa adaugata din cand in cand nu face altceva decat sa inmoaie varza. Cand a devenit moale, sticloasa si de culoared rosiatica putin este gata. Se serveste ca si garnitura langa carne la gratar sau langa carnat fript, cu taietei sau pur si simplu asa cum este, pe paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone
Bucataras.RO

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Înainte de ziua Sf. Valentin, un tort cu multă ciocolată este tot ce poate fi mai de dorit. Pentru Reteta de...

Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!