La reteta originala de varza calita nu se cere cimbru si nici boia de ardei, eu am pus doar pentru ca mi s-a cerut. Deci, se ia o varza mai mare si mai indesata, se curata de foile de deasupra, se spala bine, se scoate cotorul, se taie in patru, se mai spala inca odata apoi se taie fideluta.
Untura de porc se pune intr-o cratita pe foc si se lasa la topit. Pe masura ce taiem varza o adaugam in cratita peste untura. Avem grija ca sa mai invartim din cand in cand in varza. Dupa ce varza este toata taiata si pusa in cratita, ea incepe sa scada si sa mai lase apa.
Dar nu lasa suficient de multa, asa ca mai trebuie ca sa mai adaugam din cand in cand cate vreo 7-8 linguri de apa. Dregem de sare si piper, adaugam acuma si boabele de piper si lasam la foc mic. Nu trebuie sa uitam sa mai amestecam in ea.
La foc mic se prajeste incet, isi schimba culoarea si apa adaugata din cand in cand nu face altceva decat sa inmoaie varza. Cand a devenit moale, sticloasa si de culoared rosiatica putin este gata. Se serveste ca si garnitura langa carne la gratar sau langa carnat fript, cu taietei sau pur si simplu asa cum este, pe paine prajita.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorÎnainte de ziua Sf. Valentin, un tort cu multă ciocolată este tot ce poate fi mai de dorit. Pentru Reteta de...
Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarponeCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii