La reteta originala de varza calita nu se cere cimbru si nici boia de ardei, eu am pus doar pentru ca mi s-a cerut. Deci, se ia o varza mai mare si mai indesata, se curata de foile de deasupra, se spala bine, se scoate cotorul, se taie in patru, se mai spala inca odata apoi se taie fideluta.
Untura de porc se pune intr-o cratita pe foc si se lasa la topit. Pe masura ce taiem varza o adaugam in cratita peste untura. Avem grija ca sa mai invartim din cand in cand in varza. Dupa ce varza este toata taiata si pusa in cratita, ea incepe sa scada si sa mai lase apa.
Dar nu lasa suficient de multa, asa ca mai trebuie ca sa mai adaugam din cand in cand cate vreo 7-8 linguri de apa. Dregem de sare si piper, adaugam acuma si boabele de piper si lasam la foc mic. Nu trebuie sa uitam sa mai amestecam in ea.
La foc mic se prajeste incet, isi schimba culoarea si apa adaugata din cand in cand nu face altceva decat sa inmoaie varza. Cand a devenit moale, sticloasa si de culoared rosiatica putin este gata. Se serveste ca si garnitura langa carne la gratar sau langa carnat fript, cu taietei sau pur si simplu asa cum este, pe paine prajita.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii