Snitele de Vinete in Forma de Ciuperci

Complexitate
redusa
Snitele de Vinete in Forma de Ciuperci

Ingrediente

  • 1 vinata
  • 1-2 oua
  • pesmet
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Vinata se spala si sterge.

2. Se taie rondele de circa 1/2 cm grosime.

3. Daca considerati necesar se presara cu sare si se lasa sa putin cit sa iasa lichidul "amarui" din ele sau se pot scufunda pt citeva secunde in apa clocotita si apoi se lasa la scurs bine de tot. Eu nu am facut niciuna dintre aceste operatiuni caci vinetele pe care le cumpar eu sunt dulci, bune si fragede.

4. Se clatesc cu apa rece (maxim se trec rapid sub jet de apa rece) si apoi se sterg cu servetul.

5. In timpul cit vinetele au stat la scurs se pregateste oual batut si pesmetul.

6. Feliile de vinete se decupeaza cu forma de ciuperca (mai exact de hrib/ porcino).

7. Se trece prin ou batut si apoi prin pesmet si apoi se prajesc in tigaia cu putin ulei dar incalzita bine.. sau chiar se pot coace pe hirtie de copt in cuptorul incalzit la maxim (nu era cazul pe caldura asta ). Important e sa se rumeneasca pesmetul si deci sunt gata.
Tehnica de Transformare Vinete in Ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Parteneri
Paste cu linte
Bucataras.RO

Paste cu linte

Este o reteta italieneasca,am vazut-o pe un site,are mici modificari

Paste cu linte
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel