1. Vinata se spala si sterge.
2. Se taie rondele de circa 1/2 cm grosime.
3. Daca considerati necesar se presara cu sare si se lasa sa putin cit sa iasa lichidul "amarui" din ele sau se pot scufunda pt citeva secunde in apa clocotita si apoi se lasa la scurs bine de tot. Eu nu am facut niciuna dintre aceste operatiuni caci vinetele pe care le cumpar eu sunt dulci, bune si fragede.
4. Se clatesc cu apa rece (maxim se trec rapid sub jet de apa rece) si apoi se sterg cu servetul.
5. In timpul cit vinetele au stat la scurs se pregateste oual batut si pesmetul.
6. Feliile de vinete se decupeaza cu forma de ciuperca (mai exact de hrib/ porcino).
7. Se trece prin ou batut si apoi prin pesmet si apoi se prajesc in tigaia cu putin ulei dar incalzita bine.. sau chiar se pot coace pe hirtie de copt in cuptorul incalzit la maxim (nu era cazul pe caldura asta ). Important e sa se rumeneasca pesmetul si deci sunt gata.
Tehnica de Transformare Vinete in Ciuperci
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii