Saramura de Raci

Postat pe: 01-02-2013
(1)

Ingrediente

1 sir cu raci
1 capatana de usturoi
1 litru cu zeama de varza
3-4 ardei iuti
una lingura deboia dulce
una radacina de hrean
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
In toata zona de sud a olteniei langa prazul ce cuprinde intreaga Oltenie vine agale din urma racul.

Ce este racul????
Racul este ardeiul gras cules din gradina dupa perioada optima de cules. Este rosu inchis la culoare, se intind pe o sfoara cam 20 de bucati de aceiasi marime, dar toti sanatosi.

Se aseaza la culmea casei pentru uscare dupa care se depoziteaza la loc ferit de doare si ploaie.
Luam un sir de raci caci asa v-om denumi ardeiul astfel pregatit si-l v-om pune intrun vas cu apa de azi pana maine la umflat.

Pregatim un bol pentru saramura in care punem zeama de varza, boiaua de ardei dulce, curatam radacina de hrean si o da-m prin razatoarea fina.

Usturoiul il pisam bine de tot si-l aruncam in bol iar separat pe plita sau pe o tabla coacem racii si ardeiul iute nu prea tare, atat cat sa fie mai mult decat fierbinti.

Racii astfel copti ii aruncam in bol si-i v-om presa cu o lingura de lemn. Urmeaza sa ii acoperim cu un capac si sa ii lasam la odihna la marginea plitei cat ai sorbi tutunul dintro tigare
Ce poate fi mai bun de atat???? Omamaliguta zdravana pe masuta tipic olteneasca cu trei picioare iar dupe protap sa scoti ce ai pus, un pui, o rata, un curcan sau un miel intreg.

Ceva de tescovina inainte si nu fara masura iar la recezaibar nenica cat o putea duce bardihanele noastre.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Saramura de Raci" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  01.02.2013 15:25:14

Nu gasesti pe balta casa care sa nu te imbie cu aceasta saramura de raci.
Inevitabil si neaparat gazda va purcede la o aratare dupe batatura ,tuciurile pe foc care cu mancare care cu apa,unul curata arartarea altul pune de-o mamaliga,unul in beci la beutura,si-n doua trei ceasuri de odihna masa e gata.CINE REFUZA ESTE DE NEAM>>>>

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saramura de Raci