Samfaina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Samfaina

Ingrediente

  • -2 ardei rosii
  • -2 ardei verzi sau 1 verde si 1 galben
  • -400 ml sos tomat sau rosii proaspete
  • -ulei de masline
  • -2 vinete
  • -2 dovlecei
  • -ceapa
  • -usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -zahar

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie marunt ceapa, ardeii si usturoiul. Dupa care se pun toate la calit, in ulei de masline.

Apoi se spala si se taie marunt, vinetele. Dupa ce ceapa, usturoiul si ardeii s-au calit putin impreuna, se adauga vinetele si se mai lasa la calit putin. Se spala si se taie marunt si dovleceii, dupa care se pun peste cele de sus.

Se lasa la calit o idee, dupa care se adauga sosul tomat, sare, piper si zahar, toate dupa gust. Dupa se pune capacul pe tigaie si se lasa totul la fiert in sosul tomat, pana cand sosul scade consistent, iar legumele sunt moi.

Pofta buna!
Se poate servi cu carne sau simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)