Am pus la fiert intr-o cratita mica rosiile strivite cu o furculita in sucul lor impreuna cu putina sare, trebuie sa scada destul de bine sa se evapore din apa pe care o contin.
Separat am pregatit o supa vegetala (apa in care am fiert ceapa, un morcov, telina) in oala minune (sub presiune) in care puneti sare.
Punem orezul sa se caleasca putin cu untul sau uleiul impreuna cu pancetta cuburi. Cind orezul a devenit usor transparent incepem sa varsam supa fierbinte incet incet de cite ori este nevoie amestecind mereu. Cind orezul este aproape gata, in a doua jumatate a timpului de coacere adaugati in orez sosul de rosii amestecati bine si daca e nevoie mai adaugati supa daca nu terminati coacerea doar cu rosiile.
Lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa il serviti,
In farfurie puneti deasupra orezului cald felii subtiri de brinza sau cuburi, frimituri de brinza dupa cum va place..
Nota: pancetta cuburi este optionala
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii