Risotto cu Rosii si Brinza Quartirolo

Postat pe: 28-10-2014
(0)

Ingrediente

Pentru 2 portii:
150-160 gr orez pentru risotto (eu Carnaroli)
supa vegetala cit e nevoie
1 lingura de ulei sau 1 cub mic de unt
75 gr pancetta cuburi (facultativ)
1/2 cutie mica de rosii in suc de rosii (erau doua rosii fara pielita si sucul de rosii in care stateau)
brinza Quartirolo (o puteti inlocui cu o telemea de vaca mai uscata)
sare

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min
Am pus la fiert intr-o cratita mica rosiile strivite cu o furculita in sucul lor impreuna cu putina sare, trebuie sa scada destul de bine sa se evapore din apa pe care o contin.

Separat am pregatit o supa vegetala (apa in care am fiert ceapa, un morcov, telina) in oala minune (sub presiune) in care puneti sare.

Punem orezul sa se caleasca putin cu untul sau uleiul impreuna cu pancetta cuburi. Cind orezul a devenit usor transparent incepem sa varsam supa fierbinte incet incet de cite ori este nevoie amestecind mereu. Cind orezul este aproape gata, in a doua jumatate a timpului de coacere adaugati in orez sosul de rosii amestecati bine si daca e nevoie mai adaugati supa daca nu terminati coacerea doar cu rosiile.

Lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa il serviti,

In farfurie puneti deasupra orezului cald felii subtiri de brinza sau cuburi, frimituri de brinza dupa cum va place..

Nota: pancetta cuburi este optionala
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto cu Rosii si Brinza Quartirolo" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto cu Rosii si Brinza Quartirolo