Am pus la fiert intr-o cratita mica rosiile strivite cu o furculita in sucul lor impreuna cu putina sare, trebuie sa scada destul de bine sa se evapore din apa pe care o contin.
Separat am pregatit o supa vegetala (apa in care am fiert ceapa, un morcov, telina) in oala minune (sub presiune) in care puneti sare.
Punem orezul sa se caleasca putin cu untul sau uleiul impreuna cu pancetta cuburi. Cind orezul a devenit usor transparent incepem sa varsam supa fierbinte incet incet de cite ori este nevoie amestecind mereu. Cind orezul este aproape gata, in a doua jumatate a timpului de coacere adaugati in orez sosul de rosii amestecati bine si daca e nevoie mai adaugati supa daca nu terminati coacerea doar cu rosiile.
Lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa il serviti,
In farfurie puneti deasupra orezului cald felii subtiri de brinza sau cuburi, frimituri de brinza dupa cum va place..
Nota: pancetta cuburi este optionala

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii