Puree de Cartofi cu Mascarpone

Postat pe: 18-12-2012
(0)

Ingrediente

Pentru 5-6 portii:
1-12 kg cartofi albi
60 g unt (80-82%)
100 g mascarpone la temperatura camerei
60 ml lapte
3 linguri smantana pentru frisca - nu vegetala (puteti inlocui si cu smantana pentru gatit)
sare de mare sau roz fina dupa gust
putin piper proaspat macinat
un praf mic de ardei cayenne
1 lingurita oregano

Mod de preparare

Curatiti cartofii si taiatii in jumatate sau in 3 cei mari astfel incat toti sa fie de aproximativ aceeasi marime. Puneti acestia intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierti strecurati si aruncati apa.

Pisati sau mixati acestia cu blenderul cat de fin doriti. Puneti untul si cu o spatula incorporati pana cand s-a topit. Adaugati apoi sarea, piperul, cayenne, oregano, mascarpone, laptele si smantana. Amestecati din nou foarte bine apoi transferati intr-un vas termorezistent.

Cu spatula faceti cateva canale. Puneti in cuptor la 190 c (gaz 5) pentru 15 minute sau pana cand formeaza o crusta subtire aurie pe margini si putin deasupra. Optional puneti apoi sub grill 1-2 minute, eu am mai facut niste forme cu o furculita.
Acest puree se poate face cu ore inainte, tinut in frigider si copt in cuptor inainte de servire. Este o garnitura de cartofi excelenta si gustoasa.

* Deobicei servesc acest puree cu friptura sau alta garnitura coapta in cuptor astfel il puteti lasa si la alte temperaturi.
** Este important sa pisati/mixati cartofii in total dupa plac inainte sa adaugati untul si restul de ingrediente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Puree de Cartofi cu Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Puree de Cartofi cu Mascarpone