Curatiti cartofii si taiatii in jumatate sau in 3 cei mari astfel incat toti sa fie de aproximativ aceeasi marime. Puneti acestia intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierti strecurati si aruncati apa.
Pisati sau mixati acestia cu blenderul cat de fin doriti. Puneti untul si cu o spatula incorporati pana cand s-a topit. Adaugati apoi sarea, piperul, cayenne, oregano, mascarpone, laptele si smantana. Amestecati din nou foarte bine apoi transferati intr-un vas termorezistent.
Cu spatula faceti cateva canale. Puneti in cuptor la 190 c (gaz 5) pentru 15 minute sau pana cand formeaza o crusta subtire aurie pe margini si putin deasupra. Optional puneti apoi sub grill 1-2 minute, eu am mai facut niste forme cu o furculita.
Acest puree se poate face cu ore inainte, tinut in frigider si copt in cuptor inainte de servire. Este o garnitura de cartofi excelenta si gustoasa.
* Deobicei servesc acest puree cu friptura sau alta garnitura coapta in cuptor astfel il puteti lasa si la alte temperaturi.
** Este important sa pisati/mixati cartofii in total dupa plac inainte sa adaugati untul si restul de ingrediente.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...
Tagliatelle cu somon si spanacAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii