Puree de Cartofi cu Mascarpone

Complexitate
redusa
Puree de Cartofi cu Mascarpone

Ingrediente

  • Pentru 5-6 portii:
  • 1-12 kg cartofi albi
  • 60 g unt (80-82%)
  • 100 g mascarpone la temperatura camerei
  • 60 ml lapte
  • 3 linguri smantana pentru frisca - nu vegetala (puteti inlocui si cu smantana pentru gatit)
  • sare de mare sau roz fina dupa gust
  • putin piper proaspat macinat
  • un praf mic de ardei cayenne
  • 1 lingurita oregano

Mod de preparare

Curatiti cartofii si taiatii in jumatate sau in 3 cei mari astfel incat toti sa fie de aproximativ aceeasi marime. Puneti acestia intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt fierti strecurati si aruncati apa.

Pisati sau mixati acestia cu blenderul cat de fin doriti. Puneti untul si cu o spatula incorporati pana cand s-a topit. Adaugati apoi sarea, piperul, cayenne, oregano, mascarpone, laptele si smantana. Amestecati din nou foarte bine apoi transferati intr-un vas termorezistent.

Cu spatula faceti cateva canale. Puneti in cuptor la 190 c (gaz 5) pentru 15 minute sau pana cand formeaza o crusta subtire aurie pe margini si putin deasupra. Optional puneti apoi sub grill 1-2 minute, eu am mai facut niste forme cu o furculita.
Acest puree se poate face cu ore inainte, tinut in frigider si copt in cuptor inainte de servire. Este o garnitura de cartofi excelenta si gustoasa.

* Deobicei servesc acest puree cu friptura sau alta garnitura coapta in cuptor astfel il puteti lasa si la alte temperaturi.
** Este important sa pisati/mixati cartofii in total dupa plac inainte sa adaugati untul si restul de ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie