Pudding Vegetal cu Sos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 sparangheli albi din conserva taiati in rondele grosute
  • 1 morcov fiert taiat rondele
  • 1 cescuta de mazare fiarta
  • broccoli fiert
  • 1 cartof fiert si taiat
  • 6 oua
  • 1 cana de smantana
  • sare
  • piper alb
  • Pt sos:
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • busuioc proaspat
  • 3 foi de dafin
  • 500 g pasta de tomate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul.
2. Se bate smantana cu ouale si se condimenteaza. Se amesteca bine cu toate legumele fierte si se toarna compozitia in forma. Se da la cuptor la bain-marie timp de 40 minute.
3. Se prepara sosul: intr-o oala inalta se pune uleiul la incins impreuna cu usturoiul intreg, se acopera, iar dupa 3-4 minute se lasa focul lent si se adauga zaharul, sarea, busuiocul, dafinul si pasta de tomate.
4. Se amesteca de cateva ori si se lasa la fiert acoperit la foc mic pana se incheaga. Daca spre sfarsitul fierberii se incheaga sosul prea tare se pun cateva picaturi de apa calduta si se amesteca.
5. Se serveste puddingul taiat in felii impreuna cu sosul.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars