Orezul `Saracului`

Complexitate
redusa
Orezul `Saracului`

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa (cana sa fie aceeasi cu care masuram orezul)
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri cascaval (telemea )
  • 2 lingura unt
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam orezul bine in mai multe ape. Untul il punem la incins intr-o cratita si peste adaugam orezul spalat. Il lasam sa se prajeasca pana capata o culoare usor maronie si atunci adaugam cele 3 linguri de smantana la orez. Prajim in continuare si cu smantana timp de 2-3 minute dupa care adaugam apa (3 cani apa, cana sa fie aceeasi cu care am masurat orezul), sare dupa gust si niscavai patrujel verde tocat. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand iar cand apa a scazut adaugam cele 3 linguri de cascaval ras. Amestecam bine si lasam acoperit timp de 10 minute.

Acest orez il servim ca si garnitura langa fripturi, sau mancaruri cu sos.

Pofta Buna! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa