Ingrediente
● 1 cana orez |
● 3 cani apa (cana sa fie aceeasi cu care masuram orezul) |
● 3 linguri smantana |
● 3 linguri cascaval (telemea ) |
● 2 lingura unt |
● sare |
● patrunjel verde |
Mod de preparare
Spalam orezul bine in mai multe ape. Untul il punem la incins intr-o cratita si peste adaugam orezul spalat. Il lasam sa se prajeasca pana capata o culoare usor maronie si atunci adaugam cele 3 linguri de smantana la orez. Prajim in continuare si cu smantana timp de 2-3 minute dupa care adaugam apa (3 cani apa, cana sa fie aceeasi cu care am masurat orezul), sare dupa gust si niscavai patrujel verde tocat. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand iar cand apa a scazut adaugam cele 3 linguri de cascaval ras. Amestecam bine si lasam acoperit timp de 10 minute.
Acest orez il servim ca si garnitura langa fripturi, sau mancaruri cu sos.
Pofta Buna! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Orezul `Saracului`" nu uita sa ii faci un review.
Acest orez il servim ca si garnitura langa fripturi, sau mancaruri cu sos.
Pofta Buna! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Orezul `Saracului`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 06.03.2009 02:28:08
Andra daca iti place asa de mult smantana iti recomand din suflet sa incerci si smantana prajita :)
andramamy
• 03.03.2009 22:47:48
o sa inerc! simplu si rapid! si cum imi place smantana cu aproape orice...
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.10.2010 14:25:46
e ca un fel de risotto.delicios