Ingrediente
● 1 cana orez |
● 3 cani apa (cana sa fie aceeasi cu care masuram orezul) |
● 3 linguri smantana |
● 3 linguri cascaval (telemea ) |
● 2 lingura unt |
● sare |
● patrunjel verde |
Mod de preparare
Spalam orezul bine in mai multe ape. Untul il punem la incins intr-o cratita si peste adaugam orezul spalat. Il lasam sa se prajeasca pana capata o culoare usor maronie si atunci adaugam cele 3 linguri de smantana la orez. Prajim in continuare si cu smantana timp de 2-3 minute dupa care adaugam apa (3 cani apa, cana sa fie aceeasi cu care am masurat orezul), sare dupa gust si niscavai patrujel verde tocat. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand iar cand apa a scazut adaugam cele 3 linguri de cascaval ras. Amestecam bine si lasam acoperit timp de 10 minute.
Acest orez il servim ca si garnitura langa fripturi, sau mancaruri cu sos.
Pofta Buna! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Orezul `Saracului`" nu uita sa ii faci un review.
Acest orez il servim ca si garnitura langa fripturi, sau mancaruri cu sos.
Pofta Buna! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Orezul `Saracului`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 06.03.2009 02:28:08
Andra daca iti place asa de mult smantana iti recomand din suflet sa incerci si smantana prajita :)
andramamy
• 03.03.2009 22:47:48
o sa inerc! simplu si rapid! si cum imi place smantana cu aproape orice...
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Salata de paste konjac si tofu crocant
Tarta cu dovleac copt
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Sushi
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
• 09.10.2010 14:25:46
e ca un fel de risotto.delicios