Orezul `Saracului`

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

1 cana orez
3 cani apa (cana sa fie aceeasi cu care masuram orezul)
3 linguri smantana
3 linguri cascaval (telemea )
2 lingura unt
sare
patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam orezul bine in mai multe ape. Untul il punem la incins intr-o cratita si peste adaugam orezul spalat. Il lasam sa se prajeasca pana capata o culoare usor maronie si atunci adaugam cele 3 linguri de smantana la orez. Prajim in continuare si cu smantana timp de 2-3 minute dupa care adaugam apa (3 cani apa, cana sa fie aceeasi cu care am masurat orezul), sare dupa gust si niscavai patrujel verde tocat. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand iar cand apa a scazut adaugam cele 3 linguri de cascaval ras. Amestecam bine si lasam acoperit timp de 10 minute.

Acest orez il servim ca si garnitura langa fripturi, sau mancaruri cu sos.

Pofta Buna! !


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orezul `Saracului`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ellyjudith
•  09.10.2010 14:25:46

e ca un fel de risotto.delicios

mamas
•  15.03.2009 00:16:09

Interesant!nu am stiut reteta!dar incerc o data!

Leila
•  06.03.2009 02:28:08

Andra daca iti place asa de mult smantana iti recomand din suflet sa incerci si smantana prajita :)

andramamy
•  03.03.2009 22:47:48

o sa inerc! simplu si rapid! si cum imi place smantana cu aproape orice...

alina_i
•  01.03.2009 10:39:28

Suna bine combinatia! De incercat cu siguranta! :)

Leila
•  26.02.2009 22:45:59

are un gust mai aparte decat orezul pregatit clasic :wink:

lucia_bp
•  26.02.2009 21:51:18

O fi el "orezul saracului",dar este deosebit de bun !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orezul `Saracului`