Spalati orezul in mai multe ape, apoi puneti-l la fiert in 4 cani apa cu putina sare, la foc mic. Dupa primele clocote, stingeti focul si lasati orezul in vasul acoperit pana infloreste si absoarbe aproape toata apa. Treceti-l sub jet de apa rece ca sa opriti procesul de fierbere si puneti-l intr-o strecuratoare la scurs.
Separat, incingeti 1 lingura de unt in care caliti faina, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca. Stingeti cu lapte, lasati sa dea cateva clocote la foc mic pana se ingroasa, amestecand permanent, ca sa nu se lipeasca si sa nu formeze cocoloase. Luati de pe foc si lasati la racit.
Adaugati in sosul alb galbenusurile subtiate cu 2 lingurite zeama de lamaie, apoi albusurile batute spuma tare, iar la sfarsit patrunjelul verde, tocat fin.
Potriviti la gust de sare, piper si turnati sosul peste orezul racit si scurs de toata apa. Amestecati pentru omogenizare, usor, prin rasturnare, de jos in sus.
Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas yena, tapetati cu pesmet si turnati in el compozitia cu orez. Presarati cu pesmet si puneti deasupra bucatele din untul ramas. Dati la cuptorul incins, pentru 20 min, la foc mic sau pana ce prinde o culoare aurie.
Serviti imediat ca garnitura.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii