Incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez. Adaugati apoi 1 cana de bulion cald, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecan ocazional, 10-15 min sau pana ce lichidul este din nou absorbit, iar mijlocul bobului de orez este inca tare. Sarati dupa gust.
Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Separat, prajiti in 1 lingura de ulei, amestecand continuu, turmericul sa-si dezvolte aroma si culoarea.
Turnati peste sosul de turmeric 1/2 din cantitatea de orez fiert si 1/4 cana de bulion cald, lasand inca 1 min pe foc mic sau pana ce bulionul este absorbit. Transferati orezul intr-o sita si treceti-l sub jet de apa, spalandu-l si eliminand astfel granulele de turmeric ramase nedizolvate.
Combinati cele doua feluri de orez, cel alb si cel galben.
Serviti-l ca garnitura.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii