Incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez. Adaugati apoi 1 cana de bulion cald, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecan ocazional, 10-15 min sau pana ce lichidul este din nou absorbit, iar mijlocul bobului de orez este inca tare. Sarati dupa gust.
Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Separat, prajiti in 1 lingura de ulei, amestecand continuu, turmericul sa-si dezvolte aroma si culoarea.
Turnati peste sosul de turmeric 1/2 din cantitatea de orez fiert si 1/4 cana de bulion cald, lasand inca 1 min pe foc mic sau pana ce bulionul este absorbit. Transferati orezul intr-o sita si treceti-l sub jet de apa, spalandu-l si eliminand astfel granulele de turmeric ramase nedizolvate.
Combinati cele doua feluri de orez, cel alb si cel galben.
Serviti-l ca garnitura.
Nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar prietenii s-au anuntat? Puiul asta cu sos picant este delicios si se prepara...
Pui cu sos picantPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii