Ingrediente
● 4-5 cartoi potriviti |
● 1 ceapa mare |
● 5-6 oua |
● ulei cat cuprinde |
● sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Eu am vazut ca suntem cam multi cei ce postam si tram pe alte meleaguri decat cele mioritice: clipocit: Si cum eu traiesc in insorita peninsula iberica m-am gandit sa postez o reteta tipica de aici, ce poate intra in categoria asta: d. e banala, dar super delicioasa!
Cartofi, ceapa si oua are mai tot omu in camara. Iata ce au facut spaniolii cu ele: cartoii se taie rondele, patratele cat mai finute, ceapa se toaca si ea la efl mai marunt sau juliene. Se pun la fiert in ulei incins - nu va ganditi ca trebuie sa fie neaparat de masline, floarea soarelui sau rapita merge - amestecand cu grija din cand in cand ca sa nu se prinda la fund.
Cand s-au fiert, adica s-au facut ca o pasta, se trec intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca nitelus. Separat, intr-un bol mai mare, se bat ouale ca pt orice omleta. Un praf de sare, dar cu grija caci am uitat sa va zic ca trebuie sa puneti si un praf de sare la fiert cartofii! Cand s-au racit cartofii se adaug peste ouale batute si se mai mesteca un pic.
Separat, puneti o tigaie la incins cu un pic de ulei, puteti folosi din uleiul anterior. Tigaia trebuie sa fie cu fundul plat si peretii drepti, iar diametrul ei sa fie potrivit pt o farurie ce o veti olosi drept capac la intors omleta: lol: Puneti amestecul in tigaie, la foc potrivit, puteti amesteca un pic sa se coaguleze ouale, adr cel mai bine e sa miscati un pic tigaia ca oala ed sarmale, sic!
Cand simtiti ca s-a coagulta suficient la undul tigaii si incepe sa se formeze o crusta pe margine, dati tigaia la o parte, puneti farfuria drept capac si cu grija rasturnati! Veti avea partea coapta deasupra, daca vi se pare ca mai trebue ulei mai adaugati un pic, si lasati sa alunece \" roata\" inapoi in tigaie.
Cand s-a copt si cealalta parte, incercati di nou trucul cu farfuria ca sa fiti siguri ca e coapta si nu aveti ou crud in mijloc. Eu o mai pun si la microunde 2 minute cateodata:? Odata gata acuta, asteptati sa se raceasca un pic si o puteti taia ca pe felii de tort si savura! Se poate manca si rece sau incalzita la microunde.
Se poate folosi ca si garnitura pt orice alt platou sau ca atare cu salata, maioneza ed usturoi etc ... e delicioasa!
Am pus complexitate medie pt ca nici macar spaniolilor nu le iese mereu:))
Ca atare, cu saalta, maioneza, maioneza de usturoi, in sandwich cu salata, sau ca si garnitura pt carne! Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla" nu uita sa ii faci un review.
Cartofi, ceapa si oua are mai tot omu in camara. Iata ce au facut spaniolii cu ele: cartoii se taie rondele, patratele cat mai finute, ceapa se toaca si ea la efl mai marunt sau juliene. Se pun la fiert in ulei incins - nu va ganditi ca trebuie sa fie neaparat de masline, floarea soarelui sau rapita merge - amestecand cu grija din cand in cand ca sa nu se prinda la fund.
Cand s-au fiert, adica s-au facut ca o pasta, se trec intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca nitelus. Separat, intr-un bol mai mare, se bat ouale ca pt orice omleta. Un praf de sare, dar cu grija caci am uitat sa va zic ca trebuie sa puneti si un praf de sare la fiert cartofii! Cand s-au racit cartofii se adaug peste ouale batute si se mai mesteca un pic.
Separat, puneti o tigaie la incins cu un pic de ulei, puteti folosi din uleiul anterior. Tigaia trebuie sa fie cu fundul plat si peretii drepti, iar diametrul ei sa fie potrivit pt o farurie ce o veti olosi drept capac la intors omleta: lol: Puneti amestecul in tigaie, la foc potrivit, puteti amesteca un pic sa se coaguleze ouale, adr cel mai bine e sa miscati un pic tigaia ca oala ed sarmale, sic!
Cand simtiti ca s-a coagulta suficient la undul tigaii si incepe sa se formeze o crusta pe margine, dati tigaia la o parte, puneti farfuria drept capac si cu grija rasturnati! Veti avea partea coapta deasupra, daca vi se pare ca mai trebue ulei mai adaugati un pic, si lasati sa alunece \" roata\" inapoi in tigaie.
Cand s-a copt si cealalta parte, incercati di nou trucul cu farfuria ca sa fiti siguri ca e coapta si nu aveti ou crud in mijloc. Eu o mai pun si la microunde 2 minute cateodata:? Odata gata acuta, asteptati sa se raceasca un pic si o puteti taia ca pe felii de tort si savura! Se poate manca si rece sau incalzita la microunde.
Se poate folosi ca si garnitura pt orice alt platou sau ca atare cu salata, maioneza ed usturoi etc ... e delicioasa!
Am pus complexitate medie pt ca nici macar spaniolilor nu le iese mereu:))
Ca atare, cu saalta, maioneza, maioneza de usturoi, in sandwich cu salata, sau ca si garnitura pt carne! Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany