Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Omleta Spaniola - Tortilla de Patatas Y Cebolla

Ingrediente

  • 4-5 cartoi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 oua
  • ulei cat cuprinde
  • sare

Mod de preparare

Eu am vazut ca suntem cam multi cei ce postam si tram pe alte meleaguri decat cele mioritice: clipocit: Si cum eu traiesc in insorita peninsula iberica m-am gandit sa postez o reteta tipica de aici, ce poate intra in categoria asta: d. e banala, dar super delicioasa!

Cartofi, ceapa si oua are mai tot omu in camara. Iata ce au facut spaniolii cu ele: cartoii se taie rondele, patratele cat mai finute, ceapa se toaca si ea la efl mai marunt sau juliene. Se pun la fiert in ulei incins - nu va ganditi ca trebuie sa fie neaparat de masline, floarea soarelui sau rapita merge - amestecand cu grija din cand in cand ca sa nu se prinda la fund.

Cand s-au fiert, adica s-au facut ca o pasta, se trec intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca nitelus. Separat, intr-un bol mai mare, se bat ouale ca pt orice omleta. Un praf de sare, dar cu grija caci am uitat sa va zic ca trebuie sa puneti si un praf de sare la fiert cartofii! Cand s-au racit cartofii se adaug peste ouale batute si se mai mesteca un pic.

Separat, puneti o tigaie la incins cu un pic de ulei, puteti folosi din uleiul anterior. Tigaia trebuie sa fie cu fundul plat si peretii drepti, iar diametrul ei sa fie potrivit pt o farurie ce o veti olosi drept capac la intors omleta: lol: Puneti amestecul in tigaie, la foc potrivit, puteti amesteca un pic sa se coaguleze ouale, adr cel mai bine e sa miscati un pic tigaia ca oala ed sarmale, sic!

Cand simtiti ca s-a coagulta suficient la undul tigaii si incepe sa se formeze o crusta pe margine, dati tigaia la o parte, puneti farfuria drept capac si cu grija rasturnati! Veti avea partea coapta deasupra, daca vi se pare ca mai trebue ulei mai adaugati un pic, si lasati sa alunece \" roata\" inapoi in tigaie.

Cand s-a copt si cealalta parte, incercati di nou trucul cu farfuria ca sa fiti siguri ca e coapta si nu aveti ou crud in mijloc. Eu o mai pun si la microunde 2 minute cateodata:? Odata gata acuta, asteptati sa se raceasca un pic si o puteti taia ca pe felii de tort si savura! Se poate manca si rece sau incalzita la microunde.

Se poate folosi ca si garnitura pt orice alt platou sau ca atare cu salata, maioneza ed usturoi etc ... e delicioasa!
Am pus complexitate medie pt ca nici macar spaniolilor nu le iese mereu:))
Ca atare, cu saalta, maioneza, maioneza de usturoi, in sandwich cu salata, sau ca si garnitura pt carne! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura