Meniu de vară

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Meniu de vară

Ingrediente

  • Pentru tigaia de legume:
  • - 6 cartofi;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 ardei gras roșu;
  • - 4 cepe (doar bulbul);
  • - 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • - câteva fire de cimbru proaspăt;
  • - 30 gr cașcaval pentru ornat (afumat);
  • - sare și piper după gust
  • Pentru tigaia cu cârnați:
  • - 5 fire lungi de cârnați (20 cm/ buc);
  • - 3 linguri de ulei pentru prăjit
  • Pentru salată:
  • - 1/2 salată iceberg;
  • - 2 castraveți cornișon;
  • - frunzele de ceapă verde rămase;
  • - sare;
  • - 1 linguriță ulei de măsline;
  • - frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie).

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la înfierbântat. Când s-a încins suficient adăugăm cartofii, urmând morcovii, ardeiul gras și ceapa. Îi aburim și prăjim suficient, până când legumele sunt crocante la exterior și moi în interior.

Condimentăm cu sare și piper după gust și câteva fire de cimbru. Amestecăm și păstrăm la cald până servim (ideal ar fi ca salata și cârnații să fie pregătiți deja).

Ornăm cu cașcaval (afumat) și servim.

*Cât timp se fac legumele, ne ocupăm de salată și cârnați.

Spălăm bine frunzele de salată, foile de ceapă și castraveții și le lăsăm la scurs.
Tocăm frunzele de ceapă inele, castraveții bucăți mărunte și salata o tăiem uniform cu cuțitul (fiind o salată mai dură, eu o toc cu cuțitul dar după dorință se poate rupe și cu mâna). Punem sare și uleiul de măsline și o amestecăm în salatieră. Ornăm cu frunze de busuioc.

Cârnații îi tăiem în bucăți potrivite și îi prăjim în ulei încins.

Poftă bună!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
5
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Parteneri
Desert tarta cu rubarba si mascarpone
Bucataras.RO

Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Dacă tot e sezonul rubarbei am pregătit o rețetă delicioasă. Rubarba acrișoară s-a potrivit perfect cu crema de...

Desert tarta cu rubarba si mascarpone
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci