Meniu de vară

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Meniu de vară

Ingrediente

  • Pentru tigaia de legume:
  • - 6 cartofi;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 ardei gras roșu;
  • - 4 cepe (doar bulbul);
  • - 3 linguri de ulei pentru prăjit;
  • - câteva fire de cimbru proaspăt;
  • - 30 gr cașcaval pentru ornat (afumat);
  • - sare și piper după gust
  • Pentru tigaia cu cârnați:
  • - 5 fire lungi de cârnați (20 cm/ buc);
  • - 3 linguri de ulei pentru prăjit
  • Pentru salată:
  • - 1/2 salată iceberg;
  • - 2 castraveți cornișon;
  • - frunzele de ceapă verde rămase;
  • - sare;
  • - 1 linguriță ulei de măsline;
  • - frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie).

Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul la înfierbântat. Când s-a încins suficient adăugăm cartofii, urmând morcovii, ardeiul gras și ceapa. Îi aburim și prăjim suficient, până când legumele sunt crocante la exterior și moi în interior.

Condimentăm cu sare și piper după gust și câteva fire de cimbru. Amestecăm și păstrăm la cald până servim (ideal ar fi ca salata și cârnații să fie pregătiți deja).

Ornăm cu cașcaval (afumat) și servim.

*Cât timp se fac legumele, ne ocupăm de salată și cârnați.

Spălăm bine frunzele de salată, foile de ceapă și castraveții și le lăsăm la scurs.
Tocăm frunzele de ceapă inele, castraveții bucăți mărunte și salata o tăiem uniform cu cuțitul (fiind o salată mai dură, eu o toc cu cuțitul dar după dorință se poate rupe și cu mâna). Punem sare și uleiul de măsline și o amestecăm în salatieră. Ornăm cu frunze de busuioc.

Cârnații îi tăiem în bucăți potrivite și îi prăjim în ulei încins.

Poftă bună!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.