Cantitati nu am pentru ca se face dupa ochi si dupa preferinta fiecaruia. Unora le place cu mai multa branza, altora cu mai mult bacon (sau chiar deloc).
Se pune la fiert apa in care am pus o bucatica mica de unt si sare. In momentul in care incepe sa fiarba apa, se pune, in ploaie, faina de malai, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se pune deoparte.
In timpul in care fierbe apa, se prajeste baconul taiat in bucatele mai mici, se scurge apoi de untura lasata, se rade casul, telemeaua si mozzarella (cascavalul) si se amesteca branza de vaci cu putin unt, smantana si sare. Toate se pun separat in castronase.
Se ia o tava termorezistenta, se pune pe fundul ei cateva feliute de unt, deasupra se pune un strat subtire de mamaliga. Peste el se pune branza de vaci amestecata cu smantana si unt apoi se acopera cu un alt strat de mamaliga. Se pun bucatile de bacon prajite si branzeturile rase, dupa care, se pune al treilea strat de mamaliga. Se niveleaza frumos si se toarna deasupra, un ou amestecat cu smantana ceva mai lichida.
Se da la cuptor la foc mediu pana prinde o crusta maronie.
Se serveste cald sau rece.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaSau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii