Cantitati nu am pentru ca se face dupa ochi si dupa preferinta fiecaruia. Unora le place cu mai multa branza, altora cu mai mult bacon (sau chiar deloc).
Se pune la fiert apa in care am pus o bucatica mica de unt si sare. In momentul in care incepe sa fiarba apa, se pune, in ploaie, faina de malai, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se pune deoparte.
In timpul in care fierbe apa, se prajeste baconul taiat in bucatele mai mici, se scurge apoi de untura lasata, se rade casul, telemeaua si mozzarella (cascavalul) si se amesteca branza de vaci cu putin unt, smantana si sare. Toate se pun separat in castronase.
Se ia o tava termorezistenta, se pune pe fundul ei cateva feliute de unt, deasupra se pune un strat subtire de mamaliga. Peste el se pune branza de vaci amestecata cu smantana si unt apoi se acopera cu un alt strat de mamaliga. Se pun bucatile de bacon prajite si branzeturile rase, dupa care, se pune al treilea strat de mamaliga. Se niveleaza frumos si se toarna deasupra, un ou amestecat cu smantana ceva mai lichida.
Se da la cuptor la foc mediu pana prinde o crusta maronie.
Se serveste cald sau rece.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii