Cantitati nu am pentru ca se face dupa ochi si dupa preferinta fiecaruia. Unora le place cu mai multa branza, altora cu mai mult bacon (sau chiar deloc).
Se pune la fiert apa in care am pus o bucatica mica de unt si sare. In momentul in care incepe sa fiarba apa, se pune, in ploaie, faina de malai, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se pune deoparte.
In timpul in care fierbe apa, se prajeste baconul taiat in bucatele mai mici, se scurge apoi de untura lasata, se rade casul, telemeaua si mozzarella (cascavalul) si se amesteca branza de vaci cu putin unt, smantana si sare. Toate se pun separat in castronase.
Se ia o tava termorezistenta, se pune pe fundul ei cateva feliute de unt, deasupra se pune un strat subtire de mamaliga. Peste el se pune branza de vaci amestecata cu smantana si unt apoi se acopera cu un alt strat de mamaliga. Se pun bucatile de bacon prajite si branzeturile rase, dupa care, se pune al treilea strat de mamaliga. Se niveleaza frumos si se toarna deasupra, un ou amestecat cu smantana ceva mai lichida.
Se da la cuptor la foc mediu pana prinde o crusta maronie.
Se serveste cald sau rece.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii