Ingrediente
● Pentru tava patrata de 9 x 9 (sau romanesti 22x22) |
● 1 cup (125 gr) faina |
● 1 cup (150 gr) malai |
● 1/4 cup (50 gr) zahar |
● 4 lingurite praf de copt |
● 1 lingurita de sare |
● 1 cup (250 ml) lapte |
● 2 oua |
● 1/4 cup (1 jumate lingura) untura |
● Pentru tava de 13x9 (sau romanesti 33x23) |
● 2 cups (250 gr) faina |
● 2 cups (300 gr) malai |
● 1/2 cup (100 gr) zahar |
● 7 lingurite praf de copt |
● 2 lingurite sare |
● 2 cups (500 ml) lapte |
● 4 oua |
● 1/2 cup (3 linguri bune ) untura |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Faina, malaiul, zaharul, praful de copt si sarea se amesteca impreuna. Se adauga apoi laptele treptat si se amesteca sa nu se faca cocoloase, ouale, si grasime si se bate apoi cu mixerul pentru un minut.
Se pune in tava unsa cu ulei si se coace la 425 grade F /220C/7 gaz. Se serveste in loc de paine linga sarmale sau linga ce doriti sau se mananca cu unt si gem (stil american)
In timpul precizat este inclus si timpul de coacere Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Malai la Cuptor (Corn Bread)" nu uita sa ii faci un review.
Se pune in tava unsa cu ulei si se coace la 425 grade F /220C/7 gaz. Se serveste in loc de paine linga sarmale sau linga ce doriti sau se mananca cu unt si gem (stil american)
In timpul precizat este inclus si timpul de coacere Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Malai la Cuptor (Corn Bread)" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
lucia_bp
• 23.11.2008 17:40:56
La noi in Ardeal este ceva mai dulce si se numeste "Malai dulce cu lapte"si este o "prajitura"
Este foarte buna,felicitari !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.03.2013 02:04:26
Vai Lucia, acuma am vazut comentariul la reteta asta....ha, ha, ha, doamne ee, dupa atatia ani de zile.....Si la noi ii spunea malai dulce dar numai cand se punea mai mult zahar decat am pus eu aici...atunci se manca cu miere sau gem/marmelada....cand e cu mai outin zahar atunci se manca pe post de paine langa sarmale sau orice alta mancare care cerea paine ( pe vremuri nu era la tara posibilitate de paine ) painea se manca doar duminica si la sarbatori.....te pup draga mea draga.....