Garnitura Picanta din Ardei Capia

Postat pe: 23-03-2012
(0)

Ingrediente

1 kg ardei capia, rosii
1/2 kg ardei grasi, verzi
2- 3 ardei iuti
1/2 kg ceapa
1/2 l bulion de rosii
1 pahar vin alb, sec
1 lingurita zahar
1 lingurita otet din vin alb
5 catei de usturoi
1/2 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat
1/2 legatura patrunjel verde
10- 12 rosii, curatate de pielita si taiate cubulete
1- 2 buc foi de dafin
cimbru, dupa gust
tarhon, dupa gust
1 l zeama de carne
sare
piper

Mod de preparare

Curatati ardeii, ceapa si taiati-le marunt.
In continuare puteti alege una din variante:

1/ Puneti ardeii (capia, grasi, iuti), cubuletele de rosii si ceapa in blender, impreuna cu 1 cana suc de rosii si mixati bine legumele. Adaugati foile de dafin, zaharul, otetul, vinul, restul de suc de rosii, usturoiul, cimbrul si tarhonul, dupa gust si omogenizati.

Inglobati zeama de carne. Transferati intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins, descoperit, la foc potrivit, pana scade la jumatate. Spre sfarsit, adaugati verdeata tocata marunt si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

2/ Lasati legumele bucatele, adaugati restul ingredientelor si dati la cuptor pana ce legumele sunt aproape facute si zeama scazuta bine. Puneti verdeata tocata marunt, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Indiferent de varianta aleasa, serviti cat este calda, simplu sau alaturi de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Garnitura Picanta din Ardei Capia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Garnitura Picanta din Ardei Capia