Caliti in ulei incins ceapa tocata, pana se aureste, apoi adaugati usturoiul si orezul si caliti inca putin.
Presarati boiaua, omogenizati si turnati vinul.
Aduceti in clocot si fierbeti putin la foc mic, pana ce vinul este absorbit complet de orez. Adaugati supa de pui calda si continuati fierberea, la foc mic, ca sa se absoarba tot lichidul, amestecand continuu.
Orezul va fi fiert, cand este moale, dar mijlocul este inca tare.
Luati vasul de pe foc, acoperiti-l cu o folie transparenta si lasati-l deoparte.
Cat mai este cald, amestecati cu o furculita ca sa se afaneze si boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
Serviti ca garnitura.
Puteti sa presarati deasupra ceapa verde sau patrunjel, marar- tocate fin (dupa preferinta).
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii