Garnitura din Legume

Complexitate
redusa
Garnitura din Legume

Ingrediente

  • -legume de orice fel;
  • eu am pus:
  • 1 conopida
  • 1 broccoli
  • ½ dovleac
  • 3 morcovi mari
  • -3 linguri ulei de masline
  • -1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
  • -1 catel de usturoi, tocat marunt (sau mai multi, dupa gust)
  • -4- 5 linguri cu varf, pesmet
  • -1 mana de nuci prajite, tocate grosier
  • -1 lingura rasa, boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Desfaceti conopida si broccoli in buchetele mici si taiati cubulete dovleacul si morcovii curatati, astfel incat, legumele sa fie aproximativ de aceeasi marime.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti cu 2 linguri de ulei si presarati sare (eu am amestecat intr-un bol mare toate legumele cu ulei si sare, prin scuturare, apoi le-am pus in tava tapetata cu hartie).

Dati la cuptorul bine incins pentru 30 min, la foc potrivit, intoarceti-le cu o paleta si continuati coacerea, la foc iute, inca 10- 15 min sau pana ce legumele sunt facute si capata o tenta de rumenit.
Intre timp, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei, puneti si untul la topit, apoi caliti 1 min usturoiul.

Adaugati nuca, pesmetul si lasati pe foc pana se rumenesc, amestecand continuu.
Dati deoparte si inglobati coaja rasa de lamaie, sare, piper, dupa gust si boia, fie dulce, fie iute, dupa preferinta.

Puneti legumele coapte intr-un vas, turnati peste ele asa fierbinti, amestecul de nuca si pesmet si scuturati bine vasul, astfel incat legumele sa fie imbracate pe toate fetele.
Serviti cat sunt calde, simplu sau ca garnitura langa carne, peste, etc.

Constitue o mancare in sine pentru vegetarieni si nu numai…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti