Garnitura din Legume

Complexitate
redusa
Garnitura din Legume

Ingrediente

  • -legume de orice fel;
  • eu am pus:
  • 1 conopida
  • 1 broccoli
  • ½ dovleac
  • 3 morcovi mari
  • -3 linguri ulei de masline
  • -1 lingura unt clarificat (ghee) sau unt
  • -1 catel de usturoi, tocat marunt (sau mai multi, dupa gust)
  • -4- 5 linguri cu varf, pesmet
  • -1 mana de nuci prajite, tocate grosier
  • -1 lingura rasa, boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Desfaceti conopida si broccoli in buchetele mici si taiati cubulete dovleacul si morcovii curatati, astfel incat, legumele sa fie aproximativ de aceeasi marime.

Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti cu 2 linguri de ulei si presarati sare (eu am amestecat intr-un bol mare toate legumele cu ulei si sare, prin scuturare, apoi le-am pus in tava tapetata cu hartie).

Dati la cuptorul bine incins pentru 30 min, la foc potrivit, intoarceti-le cu o paleta si continuati coacerea, la foc iute, inca 10- 15 min sau pana ce legumele sunt facute si capata o tenta de rumenit.
Intre timp, incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei, puneti si untul la topit, apoi caliti 1 min usturoiul.

Adaugati nuca, pesmetul si lasati pe foc pana se rumenesc, amestecand continuu.
Dati deoparte si inglobati coaja rasa de lamaie, sare, piper, dupa gust si boia, fie dulce, fie iute, dupa preferinta.

Puneti legumele coapte intr-un vas, turnati peste ele asa fierbinti, amestecul de nuca si pesmet si scuturati bine vasul, astfel incat legumele sa fie imbracate pe toate fetele.
Serviti cat sunt calde, simplu sau ca garnitura langa carne, peste, etc.

Constitue o mancare in sine pentru vegetarieni si nu numai…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola