Incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez. Adaugati apoi 1 cana de bulion cald, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecan ocazional, 10-15 min sau pana ce lichidul este din nou absorbit, iar mijlocul bobului de orez este inca tare. Sarati dupa gust.
Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate.
Serviti ca garnitura.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii