Garnitura de Gogosari cu Ceapa

Complexitate
redusa
Garnitura de Gogosari cu Ceapa

Ingrediente

  • -5 kg gogosari rosii, curatati de cotor si feliati
  • -1 kg ceapa, taiata pestisori
  • -1/2 l ulei
  • -1 l bulion gros
  • -1-2 foi dafin
  • -sare grunjoasa
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti in uleiul incins ceapa, pana devine transparenta, apoi adaugati gogosarii feliati. Dunstuiti-i pana incep sa se inmoaie, amestecand mereu, cu grija, sa nu se sfarme.

Adaugati bulionul fierbinte, foile de dafin si lasati sa fiarba, pana ce gogosarii sunt facuti.

La sfarsit potriviti de sare si piper si mai dati cateva clocote. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate, capsati si dati la dunst uscat, 1-2 zile.

Serviti ca aperitiv, cald sau rece; garnitura langa preparatele de carne; ca sos langa orez, cartofi piure, spaghetti, alte paste, la pizza, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici