Frigarui de Legume

Postat pe: 17-09-2012
(0)

Ingrediente

Pentru frigarui 8-10 bete
10-12 ciuperci
1 ardei mare, rosu
1 ardei mare galben
1 ardei mare portocaliu
1 bucata de ceapa rosie
marime mare
2 dovlecei tip zuchini
2 buc de porumb
bete de frigarui
1 lamaie
pentru dressing
frunze de coriandru circa 5 fire
5 fire de patrunjel
4 frunze de busuioc
o bucata de tulpina cu frunzulite de oregano
3 frunze de menta (optional)
10 ace de rosmarin (optional) sare si piper dupa gust
60-70 ml ulei de masline/avocado de buna calitate si aromat
3-4 catei de usturoi
1 ardei iute

Mod de preparare

Se spala si se toaca toate frunzele pentru dressing, (frunzulitele de oregano se indeparteaza de pe codita), se toaca usturoiul, se spala se indeparteaza nervurile iuti de la ardei si se feliaza dupa care se toaca marunt de tot, se pune sare si piper peste ele. Se amesteca totul intr-un vas micut pana se omogenizeaza bine dupa care se adauga deasupra si uleiul. Se amesteca bine si se pune deoparte.

Se iau legumele si se curata.
Se indeparteaza coaja de pe dovlecel daca dorim, daca nu atunci il spalam bine de tot, se indeparteaza frunzele uscate de pe ceapa, porumbul se spala de firele de matase si se feliaza in bucati de 3 cm fiecare, ciupercile se curata de coaja (sau nu) dupa care se taie in jumatate (ele nu trebuie sa fie foarte mari).

Ceapa se taie in doua dupa care se mai taie fiecare bucata rezultata in trei dupa care vom separa bucatile rezultate in frunze de cate 3. Ardeii se spala, se curata de cotor si seminte se feliaza si se taie in bucati aproximativ egale cu ceapa si cu ciupercile si dovleceii ... asta pentru o mai buna coacere.

Betele de frigariu se tin in apa rece circa 1 ora sau ceva mai mult inainte de a le folosi.
Legumele dupa ce au fost curatate si taiate bucati aproximativ egale se stropesc cu sucul de la lamaie si se aseaza intr-un vas mare dupa care se toarna peste ele dressingul.

Se amesteca usor de tot, cu o lingura, in asa fel incat uleiul cu condimente sa se lipeasca pe fiecare bucata de leguma, se acopera si se lasa la frigider o ora sa se intrepatrunda aromele.

Se scoate vasul de la frig si se incepe montarea legumelor pe bete. Se pune din fiecare fel cate o bucata, unul dupa altul si se repata asta inca odata. Se aseaza pe un platou. Pe fundul vasului va ramane putin suc de condimente si ulei precum si ceva apa scursa de la legume. Ea nu se arunca, se pune intr-o cescuta si se pune langa frigarui.

Se incalzeste gratarul, se unge cu slanina sau cu ulei si se aseaza frigaruile pe gratarul foarte incins. Din cand in cand betele se intorc ca sa nu se arda cumva vreo leguma si de cate ori intoarcem betele le si ungem cu sucul pus in vas.

Frigaruile se fac in aproximativ 15 minute. Se servesc langa un gratar de pui sau langa niste cartofi natur cu usturoi, sau un orez mai condimentat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Frigarui de Legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Frigarui de Legume