Frigarui de Legume

Complexitate
redusa
Frigarui de Legume

Ingrediente

  • Pentru frigarui 8-10 bete
  • 10-12 ciuperci
  • 1 ardei mare, rosu
  • 1 ardei mare galben
  • 1 ardei mare portocaliu
  • 1 bucata de ceapa rosie
  • marime mare
  • 2 dovlecei tip zuchini
  • 2 buc de porumb
  • bete de frigarui
  • 1 lamaie
  • pentru dressing
  • frunze de coriandru circa 5 fire
  • 5 fire de patrunjel
  • 4 frunze de busuioc
  • o bucata de tulpina cu frunzulite de oregano
  • 3 frunze de menta (optional)
  • 10 ace de rosmarin (optional) sare si piper dupa gust
  • 60-70 ml ulei de masline/avocado de buna calitate si aromat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

Se spala si se toaca toate frunzele pentru dressing, (frunzulitele de oregano se indeparteaza de pe codita), se toaca usturoiul, se spala se indeparteaza nervurile iuti de la ardei si se feliaza dupa care se toaca marunt de tot, se pune sare si piper peste ele. Se amesteca totul intr-un vas micut pana se omogenizeaza bine dupa care se adauga deasupra si uleiul. Se amesteca bine si se pune deoparte.

Se iau legumele si se curata.
Se indeparteaza coaja de pe dovlecel daca dorim, daca nu atunci il spalam bine de tot, se indeparteaza frunzele uscate de pe ceapa, porumbul se spala de firele de matase si se feliaza in bucati de 3 cm fiecare, ciupercile se curata de coaja (sau nu) dupa care se taie in jumatate (ele nu trebuie sa fie foarte mari).

Ceapa se taie in doua dupa care se mai taie fiecare bucata rezultata in trei dupa care vom separa bucatile rezultate in frunze de cate 3. Ardeii se spala, se curata de cotor si seminte se feliaza si se taie in bucati aproximativ egale cu ceapa si cu ciupercile si dovleceii ... asta pentru o mai buna coacere.

Betele de frigariu se tin in apa rece circa 1 ora sau ceva mai mult inainte de a le folosi.
Legumele dupa ce au fost curatate si taiate bucati aproximativ egale se stropesc cu sucul de la lamaie si se aseaza intr-un vas mare dupa care se toarna peste ele dressingul.

Se amesteca usor de tot, cu o lingura, in asa fel incat uleiul cu condimente sa se lipeasca pe fiecare bucata de leguma, se acopera si se lasa la frigider o ora sa se intrepatrunda aromele.

Se scoate vasul de la frig si se incepe montarea legumelor pe bete. Se pune din fiecare fel cate o bucata, unul dupa altul si se repata asta inca odata. Se aseaza pe un platou. Pe fundul vasului va ramane putin suc de condimente si ulei precum si ceva apa scursa de la legume. Ea nu se arunca, se pune intr-o cescuta si se pune langa frigarui.

Se incalzeste gratarul, se unge cu slanina sau cu ulei si se aseaza frigaruile pe gratarul foarte incins. Din cand in cand betele se intorc ca sa nu se arda cumva vreo leguma si de cate ori intoarcem betele le si ungem cu sucul pus in vas.

Frigaruile se fac in aproximativ 15 minute. Se servesc langa un gratar de pui sau langa niste cartofi natur cu usturoi, sau un orez mai condimentat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti