Cus-cus de la Bunica

Complexitate
redusa
Cus-cus de la Bunica

Ingrediente

  • o cana de cus-cus cu boabe mari
  • supa de pui
  • sare, daca mai este cazul
  • coaja de la o lamaie
  • un dovlecel
  • rosii, dupa dorinta
  • friptura
  • daca doriti
  • pentru variatie si cine este vegetarian
  • mure sau piersici
  • suc de portocala

Mod de preparare

Se alege cus-cusul de eventualele bobite mai rele (daca este cazul) si se pune intr-o tigaie fara ulei. Se prajeste pana isi schimba culoarea, devine auriu spre maroniu. Intre timp, supa de pui se incalzeste pe aragaz intr-un alt vas.

Cus-cusul se ia de pe foc dupa ce este prajit, se amesteca bine cu coaja rasa de lamaie si se lasa deoparte pana ce supa clocoteste. Apoi, cu un polonic, luam din supa si adaugam peste cus-cus (in tigaia in care l-am prajit) dar numai cat sa il acopere cam cu un deget si juumatate si se mai lasa la foc 1 minut.

Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa acolo pana absoarbe tot lichidul. Daca vedeti ca a absorbit foarte repede lichidul si inca bobul nu este suficient de moale, se mai poate adauga foarte putina apa si se acopera din nou.

In timp ce cus-cusul se umfla in tigaie, pe un gratar se prajeste dovlecelul.
El trebuie curatat din timp si feliat, sarat putin si lasat 15 minute ca sa isi lase apa. Se scurge de lichid si se prajeste in tigaia de gratar pe ambele parti.

Pe farfurie se aranjeaza o bucata de friptura, cus-cus, felii de dovlecel si rosii taiate.

Pentru varianta vegetariana se foloseste supa de legume cu suc de portocale in ea si dupa ce cus-cusul este gata se amesteca cu fructe proaspete si se consuma ca atare.
Eu am servit cu fructe dar fiert in supa de pui iar sotul cu friptura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Conserva de Peste in Sos Tomat
3
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Gogosari in sos de mustar cu otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
5
Parteneri
Tocanita de porc cu legume
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu legume

Ne plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana...

Tocanita de porc cu legume
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia