Cus-cus de la Bunica

Complexitate
redusa
Cus-cus de la Bunica

Ingrediente

  • o cana de cus-cus cu boabe mari
  • supa de pui
  • sare, daca mai este cazul
  • coaja de la o lamaie
  • un dovlecel
  • rosii, dupa dorinta
  • friptura
  • daca doriti
  • pentru variatie si cine este vegetarian
  • mure sau piersici
  • suc de portocala

Mod de preparare

Se alege cus-cusul de eventualele bobite mai rele (daca este cazul) si se pune intr-o tigaie fara ulei. Se prajeste pana isi schimba culoarea, devine auriu spre maroniu. Intre timp, supa de pui se incalzeste pe aragaz intr-un alt vas.

Cus-cusul se ia de pe foc dupa ce este prajit, se amesteca bine cu coaja rasa de lamaie si se lasa deoparte pana ce supa clocoteste. Apoi, cu un polonic, luam din supa si adaugam peste cus-cus (in tigaia in care l-am prajit) dar numai cat sa il acopere cam cu un deget si juumatate si se mai lasa la foc 1 minut.

Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa acolo pana absoarbe tot lichidul. Daca vedeti ca a absorbit foarte repede lichidul si inca bobul nu este suficient de moale, se mai poate adauga foarte putina apa si se acopera din nou.

In timp ce cus-cusul se umfla in tigaie, pe un gratar se prajeste dovlecelul.
El trebuie curatat din timp si feliat, sarat putin si lasat 15 minute ca sa isi lase apa. Se scurge de lichid si se prajeste in tigaia de gratar pe ambele parti.

Pe farfurie se aranjeaza o bucata de friptura, cus-cus, felii de dovlecel si rosii taiate.

Pentru varianta vegetariana se foloseste supa de legume cu suc de portocale in ea si dupa ce cus-cusul este gata se amesteca cu fructe proaspete si se consuma ca atare.
Eu am servit cu fructe dar fiert in supa de pui iar sotul cu friptura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.