Cus-cus de la Bunica

Postat pe: 30-08-2012
(0)

Ingrediente

o cana de cus-cus cu boabe mari
supa de pui
sare, daca mai este cazul
coaja de la o lamaie
un dovlecel
rosii, dupa dorinta
friptura
daca doriti
pentru variatie si cine este vegetarian
mure sau piersici
suc de portocala

Mod de preparare

Se alege cus-cusul de eventualele bobite mai rele (daca este cazul) si se pune intr-o tigaie fara ulei. Se prajeste pana isi schimba culoarea, devine auriu spre maroniu. Intre timp, supa de pui se incalzeste pe aragaz intr-un alt vas.

Cus-cusul se ia de pe foc dupa ce este prajit, se amesteca bine cu coaja rasa de lamaie si se lasa deoparte pana ce supa clocoteste. Apoi, cu un polonic, luam din supa si adaugam peste cus-cus (in tigaia in care l-am prajit) dar numai cat sa il acopere cam cu un deget si juumatate si se mai lasa la foc 1 minut.

Se ia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa acolo pana absoarbe tot lichidul. Daca vedeti ca a absorbit foarte repede lichidul si inca bobul nu este suficient de moale, se mai poate adauga foarte putina apa si se acopera din nou.

In timp ce cus-cusul se umfla in tigaie, pe un gratar se prajeste dovlecelul.
El trebuie curatat din timp si feliat, sarat putin si lasat 15 minute ca sa isi lase apa. Se scurge de lichid si se prajeste in tigaia de gratar pe ambele parti.

Pe farfurie se aranjeaza o bucata de friptura, cus-cus, felii de dovlecel si rosii taiate.

Pentru varianta vegetariana se foloseste supa de legume cu suc de portocale in ea si dupa ce cus-cusul este gata se amesteca cu fructe proaspete si se consuma ca atare.
Eu am servit cu fructe dar fiert in supa de pui iar sotul cu friptura
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cus-cus de la Bunica" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cus-cus de la Bunica